GLAS KONCILA napao Karamarka i HDZ: Hrvatska ne smije biti talac interesa jedne osobe

12.06.2016. 10:31:44

Tomislav Karamarko, još uvijek prvi potpredsjednik Vlade, sigurno nije očekivao da će ga vodeći hrvatski katolički tjednik Glas Koncila optužiti da zbog osobnih probitaka dovodi u pitanje državne i nacionalne interese. Upravo to je suština komentara koji potpisuje glavni urednik Ivan Miklenić. “Zašto najjača politička stranka, koja ima velike zasluge za stvaranje samostalne Hrvatske, postaje najednom nesposobna prepoznati što je stvarno u službi općega dobra, odnosno interesa Hrvatske, a što ruši i tu političku stranku i teško šteti Hrvatskoj?” Uvodničar Glasa koncila iznosi optužbu protiv HDZ-a za manipuliranje medijima i javnošću te pritisak na partnere: “Vrh stranke stavio se tako u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države”, piše Glas Koncila. A onda slijedi izravan izrani udar na Karamarka osobno: “Kad je u javnosti zaživjela afera ‘konzultantica’, kako su je krstili mediji, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi stvarnoga općega dobra, došli su potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto-poto, pod bilo koju visoku cijenu”, optužio je Ivan Miklenić. “U najjačoj političkoj stranci nije bilo sluha ni volje za prihvaćanje, razumijevanje i ostvarivanje zdravorazumskoga rezoniranja po kojemu ni politička stranka, ni Vlada, ni Hrvatska ne smiju biti talac interesa jedne osobe ni određenoga projekta.” Da ne bi bilo dvojbe tko je u savezu dobar, a tko loš, slijedi zaključak: “Jedan potpredsjednik (Božo Petrov, op.  Maxportal) javno je pristao u interesu Hrvatske odstupiti sa svog položaja, a drugi (Tomislav Karamarko) ne samo da nije na to pristao, nego je počeo raditi na smjeni predsjednika Vlade. Javno očitovanje obojice potpredsjednika, analizirano sa stajališta općega dobra, više je nego jasno očitovalo komu je do hrvatskoga dobra, a komu je do vlastitih interesa”. Osim napada na HDZ u komentaru Glasa koncila slično je prošao i SDP koji je prozvan “skrivenim saveznikom” HDZ-a “U tom kontekstu veoma je važna prvotna najava vodeće političke stranke u opoziciji da će podržati opoziv sadašnjega predsjednika Vlade, odnosno rušenje sadašnje Vlade. Takvo političko stajalište nije samo znak legalne težnje opozicije da dođe na vlast, nego je i način da se što više našteti protivničkoj političkoj stranci, da se pruži ruka spasa pojedincu, kojega su neki protivnički političari javno nazvali »političkim mrtvacem«, da bi se i dalje nastavilo skriveno savezništvo koje je, ovih dana, posebno došlo do izražaja pri izboru novih sudaca Ustavnoga suda kad je bilo zanemareno opće dobro, a prednost dana sebičnim grupnim interesima.”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.