Glasnović: A di je lova?

13.07.2017. 10:58:29

Glasnović: A di je lova? Je li moguće da danas kad imamo digitalizaciju nismo našli niti jednog od sajamskih lopova

Hrvatski sabor u četvrtak nastavlja sjednicu raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona, koji je predložio Klub zastupnika Mosta, koji je Vlada prihvatila i na njega podnijela svojih 13 amandmana.

Prema prijedlogu, više se neće moći provoditi ovrha na jedinoj nekretnini kada je vrijednost glavnice manja od 20 tisuća kuna. Ako netko i ostane bez nekretnine, više neće ostati na cesti, jer će izmjenama građanima koji dođu u takvu situaciju biti 18 mjeseci zajamčeno pravo na smještaj. Predlaže se i dizanje zaštićenog dijela primanja s dvije trećine na tri četvrtine prosječne neto plaće u Hrvatskoj. Vlada je podržala izmjene i dopune Ovršnog zakona koje predlaže Most nezavisnih lista, uz 13 amandmana kojima Banski dvori žele omogućiti da zakon bude još socijalno osjetljiviji, a premijer Andrej Plenković najavio je mogućnost da se od jeseni krene s izradom potpuno novoga Ovršnog zakona, s obzirom na brojne izmjene važećeg zakonskog rješenja. Sabor je sjednicu započeo stankom koju je zatražilo pet zastupničkih klubova. Nezavisni zastupnik Željko Glasnović je vrijeme nakon pauze iskoristio za govor o kleptokraciji prije i poslije Domovinskog rata, masonima, tajnim računima u Austriji, sajamskim lopovima, udbašima i vrhovnim sucima. “A di je lova? Je li moguće da danas kad imamo digitalizaciju nismo našli niti jedan od sajamskih lopova”, pitao je s govornice Glasnović, nakon što je nekoliko puta spomenuo nesrazmjer imovine vrhovnih sudaca. Rekao je da neki vrhovni suci nisu imali bicikl prije rata, a sad im je samo jedna nekretnina vrijedna 750 tisuća. “Što je s našim ‘medijama’? Je li teško ići u Austriju i tražiti onih 300 računa? Tu nema istražiteljskog novinarstva”, rekao je Glasnović, dodajući da 14 hrvatskih obitelji u Austriji na računima ima 17,4 milijarde kuna. U raspravi je spomenuo i Hrvoja Šarinića za kojeg je rekao da je francusku masonsku ložu doveo u Hrvatsku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.