GLASNOVIĆ O OBULJEN: ‘Nije zaslužila tu poziciju’

18.10.2016. 18:50:00

Željko Glasnović nije htio izravno potvrditi ni demantirati hoće li podržati Ninu Obuljen Koržinek za ministricu kulture. ‘Po sadašnjem radu HAVC-a rekao bih da nije zaslužila tu poziciju’, kazao je Glasnović za N1.

Također je rekao i kako je “Obuljen samo dio sustava”, te dodao da očekuje da na HRT-u bude više hrvatskog sadržaja. Kazao je da će uvijek glasati po savjesti, ne otkrivajući ni hoće li podržati Vladu. Podsjetimo kako je Nina Obuljen Koržinek nova ministrica kulture, a time Zlatko Hasanbegović ostaje bez ove titule. Zorica Gregurić, iz Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskoga rata, za N1 je komentirala kaznenu prijavu protiv HAVC-a. Kazala je kako su prijavu danas i dopunili pošto smatraju da je Nukleus na natječaju dobio sredstva koja nije smio dobiti. ‘Ovo je neviđen skandal i nitko ne može reći da to nije znao, da nije upućen ili nešto slično.’ Rekla je i kako institucije nisu reagirale kada je u HAVC-u proveden nadzor 2013. kada su otkrili financijske nepravilnosti u kojima je nedostajalo oko 50 milijuna kuna. “Pitanje je zašto”, zaključila je.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.