GLASNOVIĆ O ZATVORU ZBOG 'ZA DOM SPREMNI': Prijedlog je dimna zavjesa, nikad nisu tražili zabranu četničkih obilježlja

05.10.2017. 17:19:40

Povodom IDS-ove inicijative o kažnjavanju pozdrava "Za dom spremni" zatvorskim kaznama, ali i najnovijim porukama koje stižu iz Srbije, za mišljenje smo upitali nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića. Na pitanje kako bi prokomentirao zakonodavnu inicijativu IDS-a, general Glasnović je odgovorio: "To su same puke dimne zavjese. Nikad nisu tražili zabranu četničkih obilježja. Mi smo žrtve teške falsifikacije povijesti, koja se i danas nastavlja, na primjer kroz Ministarstvo kulture Republike Hrvatske koje plaća ljudima da blate svoju domovinu u inozemstvu i krivotvore broj žrtava u Drugom svjetskom ratu". U Hrvatskoj se danas, nastavlja Glasnović, uz novčanu pomoć Vladinih institucija propagira velikosrpska i jugokomunistička ideologija. "Svaka država ima službenu povijest Drugog svjetskog rata. To još nemamo u Hrvatskoj, ona još nije napisana", ističe. "Mi ponavljamo tu propagandu, tu jednooku povijest, i dan danas. Komisija koju vodi gospodin iz HAZU-a - ja bih rekao JAZU-a - tamo sjede ljudi koji su bili dio najveće kriminalne organizacije zapadno od Urala u povijesti Europe". Precizirajući o kome se radi, Glasnović nam je rekao kako su partijski kadrovi danas prisutni na svim razinama društva, od sudstva do politike. "Mi smo dobili 'partiju' nakon Partije, i zato ne možemo ići dalje. Imamo iste kadrove i isti mentalni sklop kao nekad", dodaje naš sugovornik, te ističe: "Oni nam danas kroje i vanjsku i unutarnju politiku i još propagiraju te velikosrpske laži kao povijesnu istinu". Na tom tragu, upitali smo generala Glasnovića kako komentira izjave Ivice Dačića koji tvrdi da je činjenica o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku 1990-ih laž, te da mi možemo biti prijatelji, ali da je za to potrebno dvoje, kao da Srbija tobože pruža ruku pomirenja, a Hrvatska je otklanja. "Geneza svega i najveći problem i prijetnja na ovim prostorima je velikosrpski imperijalizam, koji je od 1912. do 1999. godine pobio skoro milijun rudi na ovim prostorima, većinom u miru", naglašava naš sugovornik. "Kada u Srbiji prihvate ovo što sam rekao," nastavlja Glasnović, "i ispričaju se hrvatskom i ostalim narodima za zločine koje su počinili, što pod kokardom, a što pod petokrakom, to bi onda mogao biti početak pomirenja". Da bi došlo do potpunog pomirenja, drži Željko Glasnović, Hrvatska prvo mora napisati svoju povijest, a ne ustrajati na onoj krivotvorenoj, zatim zatražiti povrat sve arhive koja se tiče Hrvatske iz Beograda, zatražiti i ratnu odštetu, te uvijek ponavljati ono što je govorio Dobrica Ćosić: "Laž je temelj srpske politike".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.