Glavaš: Bolje novi izbori, nego daljnje maltretiranje hrvatskih birača

02.12.2015. 19:30:01

Ako bi se sutra pojavio kandidat koji bi oko sebe okupio nekakav politički konsenzus, nećemo ni mi biti iznimka u smislu da ne bismo podržali takvog kandidata, rekao je Glavaš Osnivač HDSSB-a Branimir Glavaš izjavio je, u Osijeku, kako će na sutrašnjoj konstituirajućoj sjednici novog saziva Hrvatskoga sabora ta stranka moguću potporu dati kandidatu koji oko sebe može okupiti politički konsenzus, no ne bi bio iznenađen kada novi predsjednik Sabora sutra ne bi bio izabran, a HDSSB je spreman i za nove parlamentarne izbore. "Ako bi se sutra pojavio kandidat koji bi oko sebe okupio nekakav politički konsenzus, nećemo ni mi biti iznimka u smislu da ne bismo podržali takvog kandidata", rekao je Glavaš, nakon današnje svečane sjednice osječkoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada, odgovarajući na pitanje novinara kome će HDSSB dati potporu na konstituirajućoj sjednici Sabora. Istaknuo je kako ga ne bi iznenadilo kada novi predsjednik Sabora ne bi bio izabran na sutrašnjoj sjednici te da je, u tom slučaju, stanje zrelije za nove izbore, za koje je HDSSB spreman. "Ako ne bude konsenzusa, nećemo nikoga podržati niti se nadglasavati i to će biti signal za najavu ponovljenih parlamentarnih izbora. Bolje novi izbori nego daljnje maltretiranje hrvatskoga biračkog koprusa, i stvaranje 'klimave' većine u Hrvatskom saboru koja će puknuti u idućih nekoliko mjeseci", ocijenio je Glavaš. Na pitanje smatra li da bi HDSSB u slučaju novih parlamentarnih izbora u Saboru mogao imati klub zastupnika, odgovorio je kako je u to siguran.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.