Glavaš u Osijeku: Sud zatrpan zahtjevima građana koji žele pratiti raspravu!

02.10.2014. 08:45:21

Danas je na osječkom Općinskom sudu na rasporedu ročište u slučaju Glavaševe tužbe za klevetu protiv Ivana Vrkića. Osječki gradonačelnik nije potvrdio ni opovrgnuo mogućnost svog dolaska na sud. Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava kaznu za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991., trebao bi se pojaviti na ročištu na osječkom Općinskom sudu, pred kojim je za klevetu tužio gradonačelnika Ivicu Vrkića. Rodni Osijek Glavaš će, ukoliko se pojavi na sudu, vidjeti samo iz automobila. Sud u Osijeku zatrpan je zahtjevima medija i građana, koji žele pratiti raspravu, ali zbog skučenost, većina će ostati ispred suda. Branimir Glavaš sam snosi troškove puta od Mostara do Osijeka, jer bez ispunjenja tog uvjeta sud Bosne i Hercegovine mu ne bi odobrio putovanje. Podsjetimo, Glavaš je tužio Vrkića za klevetu zbog njegovih izjava u veljači ove godine u kojima ga je nazvao ratnim profiterom i optužio da telefonom iz Mostara dirigira HDSSB-ovcima kako da izazivaju kaos u Osijeku. Vrkić je tada nadležne institucije pozvao da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovni prostori. Osječki sudac Ivica Sajter potvrdio je da će se u četvrtak u podne na Općinskom sudu održati ročište, rekavši kako je u utorak dobio rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se Glavašu odobrava privremeni dolazak na osječki sud. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.