GLAVAŠ USTAO PROTIV CRKVE: ‘Konvencija nije Sotona, ne prihvaćam takav stav Crkve’

12.04.2018. 08:06:13

U Saboru je u srijedu održana maratonska rasprava o ratifikaciji Istanbulske konvencije, koja je izazvala brojne podjele, ne samo u društvu i vladajućoj većini, nego i u samom HDZ-u. Nakon više od 9 sati, rasprava je završena nešto iza ponoći.

‘Pripadnik sam Katoličke crkve, vjerujem u Boga Svemogućega, ali ako kažem da ću glasati za ratifikaciju, to ne znači da glasam protiv svoje savjesti. Smatram da Istanbulska konvencija nije Sotona i crni vrag, kako govore pojedini biskupi’, rekao je zastupnik HDSSB-a. “Vjernik sam, ali ne prihvaćam takav stav Crkve s oltara”, rekao je. “Ništa veći katolik od mene nije onaj koji glasuje za prihvaćanje Istanbulske konvencije ili onaj koji glasuje protiv. Ne smatram se manje ili više vjernikom što ću glasati za ratifikaciju Istanbulske konvencije od onoga što će glasati protiv. Isto tako ne smatram se ništa manje Hrvatom i domoljubom ako glasam za Istanbulsku konvenciju u odnosu na one koji budu glasali protiv”, rekao je Glavaš, dodavši da će glasati po savjesti prenosi N1 Na dnevnom redu Sabora u četvrtak pitanje je povjerenja potpredsjednici Vlade Martini Dalić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.