Glavašević napao HTV zbog Aleksandre Zec, Mesić ga poklopio!

08.12.2016. 11:24:21

Bojan Glavašević je žestoko reagirao zbog prilgoa, a HDZ-ov Jasen Mesić poručio je da će HTV ubuduće biti javni servis Saborski klubovi u četvrtak ujutro zatražili su više stanki zbog različitih tema. Jedna od njih je bio i prilog u TV kalendaru vezan uz 12-godišnju Aleksandru Zec te cjelokupni odnos HRT-a prema Domovinskom ratu. "Kolegice i kolege. Na HRT-u pred očima hrvatske javnosti ubijena je još jednom malena 12-godišnja djevojčica. U TV kalendaru je ispaljen metak, citiram: 'Ubojstvo Aleksandre Zec je medijski predimenzionirano i bacilo je sjenu na više od 400 djece ubijene u Domovinskom ratu.' Koliko su zastrašujuće i užasne riječi izgovorene. I to ne samo ujutro, već i poslijepodne u reprizi. Bačena je ljaga na uspomenu na Aleksandru Zec koja je u pidžami bačena u jamu. U nju je ispaljen drugi metak. I dalje očito javno djeluju i oblikuju poruke na HTV-u oni koji je znaju da je svako dijete jednako. To su ljudi koji broje krvna zrnca. U ime kluba zastupnika SDP-a moram reći, ono isto što je rekao kolega Bauk, a to je Ne ponovilo se - ono što i piše u Auschwitzu", rekao je u ime Kluba SDP-a Bojan Glavašević. Potom je izašao HDZ-ov Jasen Mesić koji je zapravo replicirao Glavaševiću. "Nismo imali prilike vidjeti prilog na TV kalendaru. Prema našim informacijama HTV je iskazao svoj stav i poručili su da ono što je izneseno nije stav televizije već vanjskog suradnika. Upućena je i isprika te će oni povući poteze kako bi se utvrdila odgovornost i kako se takve stvari ne bi ponavljale. Zašto to govorimo u Saboru? Zato što smo drukčiji od onih koji su nas 91. napali. Mi imamo snage osuditi zločine koji nam nisu išli na čast. Možemo formirati diskusiju u kojoj ćemo neke stvari osuditi. Mi smo drugačiji od onih koji ne spominju 400 i nešto djece stradale u Domovinskom ratu. Drugačiji od onih u bližem susjedstvu. Surađivali smo s muzejima holokausta, obnavljali muzej Jasenovac. Inzistiramo na javnoj televiziji. Ako ćemo mi, kolegice i kolege, svako jutro analizirati svaki prilog u kojem će svatko od nas iz HDZ-a naći zamjerke o Domovinskom ratu i Drugom svjetskom ratu, onda nam niti ne treba Programsko vijeće. Već ćemo mi svako jutro uređivati program. Kamo sreće da su se takve isprike mogle čuti prije četiri godine kada je bilo drugo vodstvo na HTV-u. To nije bilo nikakve šanse da se razgovara o tome gdje se kroje vanjski prilozi i program. Ideal su bile stvari koje su se objavljivale 60-tih i 70-tih. Mi o slučaju Aleksandre Zec i više od 400 djece stradale u ratu, razgovaramo drugačije. Mi želimo da to bude prezentirano na javnom servisu sukladno Zakonu. Po tome smo drugačiji od drugih. Po tome je ova Republika drugačija od drugih. Nećemo dozvoliti da se niti jedan slučaj. Niti Zec, niti 400 djece niti 15 tisuća žrtava niti medijski niti politički eksploatiraju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.