Glavašević se ispričao Hebrangu, ovaj mu poručio: ‘Prihvaćam ispriku, ali pod jednim uvjetom…’

01.02.2017. 21:31:15

NEUPUĆENOST I DRSKOST “Beskrupulozan mladi gospodin Glavašević pokazuje da mu doista nije mjesto u hrvatskoj politici. Ovako kopati po ranama bez ikakvog znanja i temelja, to je sramota”, dodao je na kraju burne emisije Otvoreno Hebrang Nakon što su se u emisiji Otvoreno porječkali Andrija Hebrang i Bojan Glavašević koji se ujedno i osramotio, stigao je red i na ispriku. Podsjetimo, Glavašević je izjavio da “Andrija Hebrang ne zna što znači nositi se s gubicima u životu i da on nije izgubio sve poput njega”. “Fred Matić je devet mjeseci robijao za ovu zemlju, ubijao tenkove, vi nemate pojma što znači nosit se s takvim gubicima u životu. Vi niste ostali bez svega kao što sam ja”, rekao je neupućeni Glavašević, na što mu je Hebrang kratko rekao: “Ma nemojte mi pričati!”, dodavši da bi mu trebalo dati par knjiga da pročita prije nego što istupi. SDP-ov Bojan Glavašević potom je za Večernji list izjavio da se ispričava Hebrangu, ali i da je Hebrang prema njemu bio nekorektan. Podsjetimo, posebno otac, ali i majka Andrije Hebranga žrtve su promašenog komunističkog režima, a djeca Hebrangovih praktički siročad koju je odgajala očeva sestra. Andrija, Dunja i Branko Hebrang u Jugoslaviji su morali skrivati svoj identitet, bili su nepoželjna djeca tog sustava. Pokojni Andrija Hebrang i doslovna je žrtva jer ga je taj sustav, iako je bio istaknuti komunist, likvidirao, dok je Hebrangova majka bila politička zatvorenica. “Napao me izvan teme i ad hominem, pozivajući se na snimku kojom se naveliko manipuliralo. Kao dijete koje je u ratu ostalo bez oca, djeda i bake, nikada nisam niti bih ikada ponižavao žrtve rata. Moje su rane svježije nego Hebrangove i od njega je svakako bilo bezobrazno da me optužuje za ismijavanje mrtvih i umirućih boraca”, rekao je Glavašević Večernjem listu. Hebrang je potom rekao da prihvaća Glavaševićevu ispriku, ali pod jednim uvjetom, a to je da zajedno popiju kavu i da Glavaševićevu sve ispriča o “tim vremenima” o kojima “Glavašević očito ne zna”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.