Glavašević se na Twitteru šali s braniteljima u šatoru

06.02.2015. 13:02:04

Pomoćnika ministra branitelja Bojana Glavaševića jak snijeg koji od sinoć pada u Zagrebu nadahnuo je za šalu na račun branitelja koji više od stotinu dana logoruju ispred zgrade ministarstva u Savskoj 66 Glavašević je jutros na Twitteru napisao: 'Ministarstvo branitelja danas će na ulaz u zgradu izvjesiti raspored čišćenja snijega. Molimo podstanare da se pridržavaju rasporeda.' Glavašević je naglasio da je riječ o šali. Hoće li joj se nasmijati branitelji koji prosvjeduju, među ostalim i zbog Glavaševića, nije poznato. Podsjetimo, branitelji su prošle jeseni kada je prosvjed započeo tvrdili da je razlog izjava Bojana Glavaševića izrečena na jednoj tribini u Vukovaru. Tada se Glavašević zapitao kako to da pripadnici okupatorske vojske nemaju PTSP, a veterani pobjedničke, Hrvatske vojske imaju. Branitelji od tada traže smjenu Glavaševića, ministra Predraga Matića i njegove zamjenice Vesne Nađ. Više od tri mjeseca ispred zgrade ministarstva stoji braniteljski šator koji je postao svojevrsna institucija. Poštari im na adresu 'Braniteljski šator' nose poštu, mediji dolaze po izjave. U šatoru se gledaju predsjednički izbori ili pak presude tužbe za genocid. Iako organizatori prosvjeda tvrde da je riječ o spontanom tromjesečnom okupljanju, policija je za tportal.hr potvrdila kako nitko nikada nije tražio dozvolu za javno okupljanje na toj lokaciji. Zanimljivo je i kako šator električnu energiju dobiva upravo od Ministarstva branitelja, a Matićevo ministarstvo im je osiguralo i mobilne sanitarne čvorove za koje je do sada izdvojilo više od 56 tisuća kuna. Capture

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.