Glavni urednik Hine optužio generala Glasnovića da ne govori istinu

24.11.2016. 20:23:56

Glavni urednik Hine Serđo Obratov odbacio je u četvrtak kao neistinite navode nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasnovića da je Hinina novinarka Smiljanka Škugor Hrnčević dobila otkaz jer je “objavila” da tvrtka supruge Miranda Mrsića, bivšeg SDP-ovog ministra, duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna, rekavši kako je novinarka dobila izvanredni otkaz zbog teškog kršenja odredbe radne obveze. “Odlučno odbacujem kao neistinite navode nezavisnog saborskog zastupnika Željka Glasovića da je Hinina novinarka Smiljanka Škugor Hrnčević dobila otkaz jer je “objavila” da tvrtka supruge Miranda Mrsića, bivšeg SDP-ovog ministra, duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna. Točno je, naime, da je novinarka dobila izvanredni otkaz zbog teškog kršenja odredbe radne obveze i nanošenja štete Hini, jer je ekskluzivni tekst svoje kolegice, koji je čekao na doradu i objavu, potajice proslijedila političkoj stranci, nakon čega je tekst završio na stranicama dva internetska portala”, navodi Obratov u priopćenju. Glavni urednik Hine pokušaj zastupnika Glasnovića da primjerom otkaza Smiljanki Škugor Hrnčević potkrijepi tvrdnju da su mediji u Hrvatskoj u “smrtnoj opasnosti” od politizacije, nametanja propale ideologije, cenzure i medijske blokade, smatra potpuno neutemeljenim i promašenim. “Upravo neistine koje saborski zastupnik iznosi na račun Hine i postupak Smiljanke Škugor Hrnčević predstavljaju pokušaj politizacije od kojega strahuje navedeni zastupnik”, ocjenjuje Obratov. I ravnateljica Hine Branka Gabriela Valentić u četvrtak je odbacila te lažima i obmanama nazvala navode zastupnika Glasovića kako primjer za svoje tvrdnje da su hrvatski mediji “u smrtnoj opasnosti od politizacije” vidi u otkazu koji je u Hini dobila novinarka Smiljanka Škugor Hrnčević, te je istaknula kako su prijetnja medijima ljudi poput Glasnovića. I ona je istaknula kako je Škugor Hrnčević dobila izvanredni otkaz ugovora o radu jer je teško prekršila odredbe ugovora o radu te nanijela štetu Hini, jer je tekst svoje kolegice, koji je čekao na doradu i objavu, potajice proslijedila političkoj stranci. Zastupnik Glasnović u četvrtak je s konferencije za novinare u Saboru poručio kako su mediji u Hrvatskoj u “smrtnoj opasnosti” od politizacije, nametanja propale ideologije, cenzure i medijske blokade. Svoje tvrdnje, rekao je, potkrjepljuje i primjerom Smiljanke Škugor Hrnčević, za koju je rekao kako je dobila izvanredni otkaz u Hini jer je “objavila” da tvrtka supruge Miranda Mrsića, bivšeg SDP-ovog ministra, duguje HZZO-u 10,6 milijuna kuna.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.