Glavni urednik Hrvatskog tjednika za Narod.hr o očitovanju Generalskog zbora: ‘Karikatura ih je zaboljela jer je bila pun pogodak’

30.08.2020. 12:13:00

Nakon što je jučer Hrvatski generalski zbor na konferenciji u Rakitju žestoko osudio karikaturu premijera Plenkovića i ministra Medveda na naslovnici Hrvatskog tjednika, poručivši da je to “napad na Vladu i na sve branitelje”, za komentar smo se obratili glavnom uredniku Hrvatskog tjednika, Ivici Marijačiću.

“To nije napad na sve branitelje – tih nekoliko generala koji su održali konferenciju se lažno predstavljaju da govore u ime svih branitelja. Reakcije koje sam ja dobio nakon njihove konferencije za novinare svjedoče da iza njih nitko ne stoji osim njih samih – nekolicine – i njihovih privatnih interesa zbog kojih su u podaničkom odnosu prema vladi RH” – rekao je Marijačić za Narod.hr i nastavio:

“Karikatura koja je objavljena imala je velik odjek. Smisao karikature nije napad na ministra branitelja Tomu Medveda, nego je njezin smisao više da se sa žalošću konstatira koliko je taj čovjek odustao od vlastitog identiteta kojeg je nekad imao. Karikatura je više udar na vladinu politiku jednu svoju izdajničku politiku prodaje narodu pod suverenističku.”

“Karikatura je izraz stvarnosti i zaboljela ih je zato što je bila pun pogodak” – zaključio je Marijačić.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Mihaela Tikvica/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.