Gledali smo predsjednicu. Kritike Vladi zbog privida i žao joj je zbog desničarenja

22.12.2018. 09:39:44

rvi put nakon dramatičnih smjena u svom uredu, predsjednica RH gostovala je na HRT-u, kod Katarine Periše Čakarun. Tajming je bio malkice nezgodan, s obzirom na to da je njezin dugogodišnji najbliži suradnik Mate Radeljić netom prije emitiranja intervjua poslao priopćenje za javnost u kojem je ustvrdio kako mu je SOA prijetila da se, citiramo, zbog predsjednice spremna i autom zabiti u njega. Intervju na HRT-u snimljen je unaprijed pa javnost nije uspjela čuti predsjedničin komentar na istup gospodina Radeljića. U intervjuu je kazala kako ga je zamijenila gospođom Hrgom jer je “odučila ući u novu godinu na krilima pozitivnih inicijativa iz prošle godine poput demografije ili brendiranja”. Kaže kako će godinu obilježiti pozitivnim inicijativama kojima će pomagati Saboru i Vladi u suočavanju s problemima.

‘U JAVNOSTI SE STVORIO PRIVID’

Najzanimljiviji dio intervjua bio je o odnosima s Vladom. Predsjednica je kazala kako je ona samo ukazivala na probleme u društvu. “Međutim, bilo je tu i pohvala radu Vlade za ono dobro što je učinila. Uvijek ću biti realna i objektivna u svemu tome. Mislim da su se malo te pohvale i konstruktivne kritike izgubile u tom prividu koji se stvorio u javnosti da kritiziram Vladu”, kazala je. Novinarka Čakarun Periša u tom trenutku nažalost nije vratila razgovor na alarmantno priopćenje kojim je gospođa Grabar Kitarović prije nekoliko tjedana napala Vladu kao ni jedan predsjednik RH dosad; pismeno je konstatirala kako vrše “politički udar” i tako dalje, no iz ovog intervjua nismo doznali što se u međuvremenu promijenilo.

‘DOBRO JE DA SMO SE ODMAKNULI OD IDEOLOGIJE’

Evidentno se promijenio i predsjedničin odnos prema ideologijama. Tvrdi da “predsjednik ne može biti ni na ljevici ni na desnici”. Novinarka joj je postavila pitanje: “Kada se osvrnete iza sebe, što je ono za što mislite da ste ipak možda mogli bolje napraviti, a što je ono na što ste iznimno ponosni? Dvije stvari – loša, dobra”. Predsjedničin odgovor prenosimo u cijelosti:

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.