Glogoški na tribini u Karlovcu: Nastavlja se prosvjed u Savskoj, branitelji su iz dana u dan jači!

31.01.2015. 13:14:06

Tribini je prethodilo polaganja vijenca pod spomenik poginulim karlovačkim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja i misa u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu. Na tribini "100 posto za Hrvatsku" održanoj u petak u Karlovcu, Đuro Glogoški naglasio je da će se prosvjed u Savskoj 66 u Zagrebu nastaviti jer su "digli na noge" cijelu Hrvatsku te da će ondje, bude li trebalo, doći i drugi branitelji kako bi spriječili da se branitelje iz Savske makne, prije ispunjenja ciljeva. Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Đuro Glogoški dodao je da su "spremni za one koji će doći" te da se ne planiraju maknuti. Na novinarsko pitanje zašto skup još nije prijavljen odgovorio je protupitanjem "tko da ga prijavi kada je to bilo spontano okupljanje te tko je taj tko će sada preuzeti odgovornost". Upitan je li prethodnih 103 dana prosvjeda doprinjelo homogenizaciji branitelja ili novim podjelama, odgovorio je da braniteljska populacija jača iz dana u dan jer se jasno vidi da institucije ignoriraju njihove zahtjeve. Glogoški je rekao da je akcija "100 posto za Hrvatsku" provedena u 19 gradova i da su dvorane svuda bile pune, kao i u petak u Karlovcu, a da zbog medijske blokade građani nemaju informaciju o tome. "Vladajući pokušavaju politizirati naš skup, ali i svi drugi pokušavaju dobiti političke bodove preko braniteljske populacije, a mi smo od prvog dana govorili da se umanjenja prava događaju od 2010. Zato tražimo Ustavni zakon o našim pravima, kako ni jedna politička opcija koja obnaša vlast ne bi mogla manipulirati braniteljskim pravima", zaključio je Glogoški. Skup je organizirao Zbor udruga ratnih postrojbi Domovinskoga rata Karlovačke županije u pastoralnom centru Nacionalnog svetišta Sv. Josipa gdje se okupilo oko 250 branitelja. Njima su se obratili i prosvjednik Ante Deur, Ivan Benić predsjednik Zbora udruga ratnih postrojbi Domovinskoga rata Karlovačke županije, vojni kapelan velečasni Vlado Mandura i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Tribini je prethodilo polaganja vijenca pod spomenik poginulim karlovačkim braniteljima na Trgu hrvatskih branitelja i misa u Nacionalnom svetištu sv. Josipa na Dubovcu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.