Glogoški: Ostajem pri tužbi protiv ministra Matića

09.01.2015. 08:22:11

Ostajem pri tužbi protiv ministra Matića jer moje podatke nije smio iznijeti. Ja jesam javna osoba ali ne u tom pogledu da primam plaću kao javna osoba - rekao je Đuro Glogoški Predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški izjavio je u četvrtak navečer u Varaždinu kako ostaje pri odluci da podnese tužbu protiv ministra branitelja Predraga Matića zbog iznošenja njegovih osobnih podataka i klevete jer njegova primanja nisu onakva kakva je iznio ministar. - Ostajem pri tužbi protiv ministra Matića jer moje podatke nije smio iznijeti. Ja jesam javna osoba ali ne u tom pogledu da primam plaću kao javna osoba. Ja sam umirovljen, a volontiram kao predsjednik Udruge - rekao je, uz ostalo, Glogoški u izjavi novinarima prije javne tribine o prosvjedu branitelja u Varaždinu Na novinarsko pitanje kako se stvara percepcija da slabi potpora javnosti braniteljima u njihovim prosvjedima i traženjima, Glogoški odgovara da oni primjećuju da se njima potpora povećava. Kako kod braniteljske populacije tako i kod hrvatskog naroda. Što se tiče prosvjeda koji traju već više od osamdeset dana, Glogoški kaže da su zahtjevi i dalje isti, odnosno smjena ministra branitelja Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika. Zahtjev je, kaže Glogoški, i vraćanje svih prava braniteljima odnosno obveza države prema braniteljima u jednom zakonu koji treba postati ustavni zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji "Već smo više od osamdeset dana u šatoru ispred Ministarstva branitelja i nitko od institucija nemaju razumijevanja i ne pitaju se zašto su branitelji i članovi njihovih obitelji toliko dugo u šatoru", rekao je Glogoški dodajući da i njihovo strpljenje ima svoj kraj te da će nakon sjednice Sabora, koja počinje krajem siječnja, odlučiti što i kako dalje. Glogoški je na skupu pred petstotinjak okupljenih branitelja iz Varaždinske i Međimurske županije poručio da su prava branitelja sustavno ukidana u posljednje dvije do tri godine sa svakom izmjenom zakona o pravima branitelja. Kaže da su tako mirovine braniteljima smanjenje za 28 do 40 posto. Istaknuo je da se s jedne strane uzima braniteljima, dok su s druge strane prioritet oni koji su Hrvatsku uništavali, rušili i palili. Na skupu je govorio i predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deur koji je poručio da je Domovinski rat iznad svakog pojedinca i da se neće dopustiti pojedincima iz bilo koje stranke da se poigravaju sa Hrvatskom. Upitao je gdje su 1991. bili Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović te Vesna Pusić i ministar rada Mirando Mrsić kada je Vukovar "krvario". Optužio je sve njih da rade na tome da unište hrvatske branitelje i Domovinski rat. Deur je istaknuo da je pravi put za Hrvatsku zacrtan 1991. i da ga je zacrtao tadašnji predsjednik Franjo Tuđman. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.