Goran Burčul napustio HSP AS i otišao Ružinoj stranci!

19.03.2015. 11:37:16

Iako će u HSP-u Ante Starčevića nerado priznati da je odlazak poznatog zadarskog branitelja Gorana Burčula u Hrvatsku konzervativnu stranku ipak nanio štetu, činjenica je da je ovaj transfer donio veliki minus pravašima. Burčul je u AS-u bio samo član, ali je u cijeloj zemlji prepoznat kao borac za prava maloljetnih branitelja. Godinama je na čelu  Udruge maloljetnih branitelja Domovinskog rata i u javnosti je upamćen kao jedan od  najmlađih boraca koji su u rat ušli praktički iz školskih klupa. No, ono što je  za pravaše jednako tako važno vijest je da će nakon njega iz stranke otići   još nekoliko članova. To nam je osobno potvrdio Burčul govoreći o razlozima svog odlaska. - Istina je, nakon mene iz HSP-a Ante Starčevića otići će još ljudi, a ja  sam tu stranku napustio jer u njoj nisam mogao ostvariti ono što želim, a  to je pomoći mladim ljudima da idu naprijed, a ne da odlaze iz Hrvatske.  Za taj sam se cilj borio, ali ga u bivšoj stranci nisam mogao ostvariti, tamo praktički ništa nisam mogao napraviti - kaže Burčul. Sa šeficom nove stranke sastao se već nekoliko puta. Iako još nije  službeno izabrana na tu dužnost, Ruža Tomašić jedini je kandidat Hrvatske konzervativne stranke i njeno će imenovanje biti potvrđeno na  Općem saboru stranke ove subote. - Sada sam koordinator za  Zadarsku županiju, a o daljnjim dužnostima u stranci ćemo vidjeti. Zasad mi je najvažnije postaviti temelje za županijsku podružnicu kako  bismo nakon sabora stranke mogli krenuti u osnivanje ogranaka. Hrvatska konzervativna stranka po svjetonazoru je bliska Starčevićevoj, tako  da se u mom političkom radu nije ništa osobito promijenilo, ali ovdje  mogu dati puno više od sebe. Mogu istinski raditi ono za što sam i otišao  u rat - pojašnjava Burčul. Njegov i odlazak još nekoliko članova pak sasvim drugačije prikazuje  bivši Burčulov šef, Rudolf Dvorski. Zamjenik predsjednika HSP AS-a i  predsjednik Gradskog odbora tvrdi kako odlazaka neće biti, a ako ih i bude, riječ je o "zanemarivom broju".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.