Gorivo u Mađarskoj čak 3 kune jeftinije, na tanku ušteda 160 kuna!

08.03.2022. 15:42:00

Cijene goriva u susjednoj nam mađarskoj čak su tri kune jeftinije po litri nego li u Hrvatskoj. Mađarski premijer Viktor Orban odlučio je u veljači zamrznuti tamošnje cijene, ne samo goriva nego i nekih esencijalnih prehrambenih namirnica. Ovo je važna vijest i informacija za sve one koji žive blizu granice, od kojih su neki već napravili i vlastitu računicu. 

-Na punom tanku dizela u susjednoj mađarskoj mogu uštedjeti oko 160 kuna, a ako odem i po špeceraj to je još sigurnih 200 do 300 kuna uštede na veću kupovinu – priča nam jedan čitatelj kojemu za to nije problem potegnuti 30-ak kilometara do “susjednog” Berzenca pa i dalje.

Gorivo je tako u mađarskoj nedavno bilo iznad 10 kuna, no kako s vremenom slabi mađarska forinta prema hrvatskoj kuni danas tamo možete točiti litru dizela i po 9,20 kuna! Eurodizel je od danas u Hrvatskoj, uz zamrzavanje cijene i uz Vladinu intervenciju, od 12,51 do 12,53 kune, a premium dizel čak i do 13,86 kuna! Eurosuper 95 od 12,18 kuna do plus verzije za 12,72. Plavi dizel od danas košta 8,03 kune!

Zbog najave poskupljenja goriva jučer je u cijeloj Hrvatskoj bio pravi “kolaps” na benzinskim postajama koje su brzo ostajale bez goriva. Redovi su i u Koprivnici bili poduži sve do kasnih noćnih sati.

Kakve su cijene goriva danas na crpkama u hrvatskoj pogledajte OVDJE!

Kakve su cijene na postajama u Mađarskoj pogledajte OVDJE!.

Podravski je istražio i o cijenama u shoppingu u susjednoj Mađarskoj, pogledajte na linku…OVDJE

Izvor: Podravski list

Izvorni autor: PL/Foto: ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.