Gorski Kotar i Lika dočekali snijeg

22.11.2013. 11:36:47

Najviše kiše tijekom dana očekuje se u Dalmaciji, a najmanje u Slavoniji. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti kretat će se od 6 do 12 stupnjeva, u gorskim predjelima od 2 do 6 stupnjeva, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa.

U većem dijelu Hrvatske danas će, prema prognozi DHMZ-a, biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i s grmljavinom. Snijeg se može očekivati u gorju, iznad 600 do 700 metara nadmorske visine, prije svega u Gorskom kotaru i Lici.

Najviše kiše tijekom dana očekuje se u Dalmaciji, a najmanje u Slavoniji. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti kretat će se od 6 do 12 stupnjeva, u gorskim predjelima od 2 do 6 stupnjeva, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva Celzijusa.

Kiša nas očekuje i tijekom vikenda. U Zagrebu će se temperature ovog vikenda kretati između 4 i 7 stupnjeva Celzijusa. Kišno, ali ipak nešto toplije tijekom vikenda će biti i u Dalmaciji. Razvedravanja se u Dalmaciji očekuje u nedjelju poslijepodne.

HAK poziva na oprez

Oprezno treba voziti po mokrim ili vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje. Kiša usporava promet u Lici, upozorava HAK.

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, te u Slavoniji.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Mokrice i Krapina vidljivost je smanjena na manje od 100m, a magle ima mjestimice i na autocesti A3 između čvorova Križ i Lipovac.

U Gorskom kotaru pada snijeg, pa su na području Vrbovskog, Delnica i Čabra proglašeni zimski uvjeti. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na:

-D3 Vrbovsko-Delnice-Sopač i Kikovica-Gornje Jelenje-Delnice -D32 Delnice-Crni Lug-Prezid -D203 Brod na Kupi- Delnice -D305 Parg-Čabar -ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak i ostale županijske i lokalne ceste Vozačima koji kreću na put cestama kroz Liku i Gorski kotar savjetujemo zimsku opremu.

Vozi se jednim kolničkim trakom: - na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovice i Rujevice u smjeru Rupe i - na autocesti A1 kroz tunel Brezik u smjeru Zagreba.

Zbog radova zatvorene su ceste: - D22 Možđenec-Sudovec, - D27 Benkovac-Šopot, - D205 Risvica-Dubrovčan i - D425 Karamatići-Ploče.

Sljemenska cesta (sa zagrebačke strane) zatvorena je za sav promet.

Do 29. studenog svakodnevno od 8 do 17 sati, zbog razminiranja dijela županijske ceste ŽC6021 u području naselja Zemunik Gornji vozila se propuštaju 15 minuta prije svakog punog sata prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Do 20. prosinca zbog radova na državnoj cesti D30 Zagreb-Velika Gorica, u smjeru Velike Gorice od 7 do 9 sati te od 16 do 7 sati vozi se suženim kolnikom, a od 9 do 16 sati samo jednim prometnim trakom. Vozače molimo za strpljenje i poštivanje privremene prometne signalizacije.

Zbog urušavanja mosta zatvorena je LC3136 Gornja Kupčina-Krašić.

Naizmjence se vozi: - na D512 Makarska-Gornje Igrane u mjestu Gornji Tučepi i - na D25 Korenica-Gospić, između mjesta Bunić i Ljubovo. - D517 Beli Manastir- Belišće.

Za teretna vozila zatvorene su ceste: - D29 Marija Bistrica-Soblinec, - D205 Klanjec-Dubrovčan, - ŽC3124 Vidrenjak-Popovača-Kutina–Novska i - ŽC4030 Orahovica-Kutjevo.

 
  • Autor: A.B.
  • Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.