Gospodine Plenkoviću, zbog čega ne prihvaćate rezoluciju Europskog parlamenta o osudi totalitarnih režima?

05.05.2020. 17:55:00

S obzirom da je Republika Hrvatska punopravna članica Europske unije, koja  trenutno i predsjeda Vijećem EU smatramo da bismo se kao takvi trebali pridržavati svih najvažnijih dokumenata koje je donijela Europska unija. Stoga koristimo i ovu prigodu da Vladu RH na čelu s njezinim predsjednikom Andrejem Plenkovićem, ali i ostale nadležne institucije upozorimo na primjenu europske Rezolucije kojom se zabranjuje isticanje simbola totalitarnih režima uključujući i zloglasni komunistički režim. S obzirom na to da smo članica Europske unije i kao takvi bi trebali poštivati njezine odluke uistinu nam nije jasno zbog čega državne institucije na čelu s predsjednikom Vlade ne zabrane i javno osude veličanje totalitarnih režima i njihovih vođa. Naš neupitan stav jest da svaka nevina žrtva zaslužuje poštovanje, baš kao što i svaki zločin zaslužuje osudu.

Europski projekt po imenu Andrej Plenković, briselski učenik i egzekutor njihovih odluka u svom mandatu bespogovorno je provodio sve njihove upute, direktive i naredbe. Međutim, još uvijek ne želi u naše zakonodavstvo implementirati  Rezoluciju Europskog  parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819 (RSP)) kojom se osuđuje i zabranjuje isticanje i veličanje totalitarnih režima, njihovih vođa i obilježja.

 

Nažalost to još uvijek mnogi koriste i zloupotrebljavaju. Tako smo jučer ponovno povodom obljetnice smrti Josipa Broza Tita svjedočili orkestriranom veličanju tog diktatora i zločinca od strane njegovih sljedbenika i obožavatelja.

Generacijski starije „antifašiste“koji su rođeni u prvoj polovici prošlog stoljeća možemo razumjeti jer su dobrim dijelom sudjelovali u zločinačkim pothvatima maršala Tita, ali nas zapanjuje količina idolopoklonstva mladih „antifašista“ među kojima prednjači predsjednica Savjeta za obrazovanje SDP-a Split. U svom nadahnutom obraćanju inspirirana žaljenjem za nestankom Jugoslavije između ostalog navela je sljedeće: „meni je bilo časno živjeti s Titom i to nikada nijedna politička garnitura, biračka mašinerija ili horda plaćenika s natpisima ZDS neće promijeniti“.

Sve živuće „antifašiste“ podsjetili bismo da su u Domovinskom ratu pod oznakom „Za dom spremni“ mnogi hrabri sinovi položili svoje živote za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku dok su s druge strane bili upravo zločinci sa zvijezdom petokrakom. Ono što ostaje poslije „Maršala“ jest likvidacija neistomišljenika, tisuće protjeranih hrvatskih domoljuba, masovni zločini u otkrivenim i neotkrivenim jamama te mnoge druge torture koje su proživljavale tisuće obitelji.  Na višegodišnje zatvorske kazne, koje su zapravo bile robija, ljudi su zatvarani samo zbog pjevanja domoljubnih pjesama ili čitanja domoljubnih novina.

Članovi i članice stranke koja je sljednica komunističke partije poručuju nam da nije potrebno raditi reviziju prošlosti, s čime se slažemo jer svi dosadašnji podaci i pokazatelji govore o tome da je „junak Vašeg djetinjstva“ bio jedan od najvećih zločinaca u povijesti čovječanstva, stoga nam nitko ne daje za pravo da to prešutimo.

 

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, zdušno i beskompromisno se zalagao za usvajanje Istanbulske konvencije i Marakeškog sporazuma, međutim kada je u pitanju usvajanje i provođenje dokumenta koji govori o zabrani isticanja i obilježavanja totalitarnih režima i njihovih vođa onda to ne čini. Upravo taj isti premijer sada ima priliku pokazati koliko poštuje Europsku uniju i njezine važeće dokumente.

Stoga Vas pitamo, gospodine premijeru zbog čijih i kakvih interesa ne provodite smjernice Europske unije s obzirom da ste do sada provodili cjelokupnu njihovu politiku koja je najvećim dijelom bila pogubna za nas.

 

 

HSP Split

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: HSP Split/Foto:PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.