Gotovina: "Snažna je njihova poruka o uskrsnuću"

17.03.2014. 13:06:21

KRIZEN ZA4

U Pakoštanima, rodnom mjestu generala Ante Gotovine, u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova, pjesme Velikog tjedna i procesija "Za križen" predstavili su Zbor sv. Cecilije i Bratovština Presvetoga oltarskog sakramenta župe Uznesenja Marijina iz Jelse na Hvaru. Na koncertu i veličanstvenoj procesiji u Pakoštanima predvođenoj Hvaranima i viteškom udrugom Vitezovi vranski predsjednika Ante Vulina, nazočio je i general Ante Gotovina sa suprugom Dunjom i sinom Antom, župnik načelnik Milivoj Kurtov, direktorica Turističke zajednice Danijela Vulin i drugi uglednici pakoškog kraja. - Pobožnost je već stoljećima duboko utkana u dušu otočkog čovjeka, to svakako treba zaista iskreno poštivati. Snažna je njihova poruka: "Za križem želimo hodati, jer tko ide za križem dolazi do uskrsnuća", rekao je general Gotovina čestitavši članovima Bratovštine i zbora, te ih pritom potaknuo da i nadalje budu ponosni na svoju časnu tradiciju. Program je započeo inscenacijom dočeka križa na Veliki petak ujutro na jelšanskoj Placi. Križonoša je unio je križ u pakošku crkvu, po tradiciji se zatrčao te pred oltarom križ predao župniku Jelse don Stanku Jerčiću. Pozdravljajući potom okupljene vjernike, Jerčić je istaknuo, kako se time želi predstaviti dio onoga što se događa u noći s Velikoga četvrtka na Veliki petak u središnjem dijelu otoka Hvara. Jelšani su se osim u Pakoštanima predstavili i u Škabrnji u crkvi Uznesenja BDM i u Zadru u katedrali Sv. Stošije. Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.