GOTOVO JE: Raspada se stranka Dalije Orešković

30.05.2019. 18:04:09

Petero članova Predsjedništva stranke START, čija predsjednica je Dalija Orešković, podnijelo je ostavke na svoje pozicije u stranci. Informacija se pojavila kasno sinoć, a danas su se oglasili i članovi koji su podnijeli ostavke. Priopćili su kako su se u medijima pojavile informacije o razlozima podnošenja ostavki za koje kažu da ih oni nisu objavili te da se osjećaju dužni izvijestiti javnost o stvarnim razlozima ostavki. Rekli su kako ostavke podnose jer nisu zadovoljni procesima i odnosima unutar stranke, ali i zbog drugih razloga. Poručuju kako su odluku donijeli prije više od mjesec dana te kako su se upravo zato uglavnom povukli iz kampanje za EU izbore, ali su odluku odlučili objaviti tek nakon izbora. Istupili iz stranke nezadovoljni procesima i odnosima u stranci Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. “S obzirom na činjenicu da su se u medijima pojavile informacije o razlozima podnošenja ostavki članova Predsjedništva Starta, kojih mi nismo izvor, osjećamo se dužni i obvezni o istima direktno obavijestiti javnost i medije. Razlozi našeg istupanja iz članstva i stranačkih tijela Starta su prvenstveno nezadovoljstvo procesima i odnosima unutar stranke, ali i različito shvaćanje poželjne političke strategije, organizacije kampanje, strategije javnog komuniciranja, izgradnje stranačke infrastrukture, digitalnog stranačkog rada i razvijanja odnosa s drugim političkim akterima. Iako smo odluku o ostavci donijeli pred više od mjesec dana, te smo se gotovo potpuno povukli iz kampanje za europske izbore, odlučili smo je podnijeti nakon izbora. Na ovaj način smo htjeli zaštititi Start od negativne medijske slike usred prve predizborne kampanje”, poručili su. “Svatko od nas se u Start uključio čista srca, sa svojim znanjima, poštenjem i energijom, prepoznajući u Startu rješenje za političku tragediju u kojoj se nalazi Republika Hrvatska. Startov antikorupcijski program za oporavak našeg društva i države trebao je postati žarišna točka širokog progresivnog društvenog pokreta koji kroz uključenje društvenih, političkih i civilnih aktera provodi mobilizaciju građana, sve s ciljem pokretanja dubinskih promjena koje bi iznova izgradile i osnažile državne institucije i učinile ih neovisnima, stavljajući u njihov primarni fokus ljudska prava, dostojanstvo i potrebe naših građana. Naše uvjerenje da Start trenutno ne razvija vlastite kapacitete za preuzimanje ove zahtjevne, odgovorne i teške uloge bilo je odlučujuće pri donošenju odluke o istupanju iz Predsjedništva i članstva. Stranci antikorupcije, razvoja i transparentnosti te svima koji će u okviru nje nastaviti djelovati želimo umješnost, promišljenost, uspjeh i sreću u daljnjem političkom radu”, poručili su. Priopćenje potpisuju Branka Lukačević-Gregić, Duje Prkut, Nicole Kwiatkowski, Stjepan Perko i Tonći Talaja.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.