GRAĐANI, OPREZ: Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici T-Com-a i traže vaše podatke!

13.03.2015. 15:30:04

GRAĐANI, OPREZ: Prevaranti se predstavljaju kao djelatnici T-Com-a i traže vaše podatke! Evo savjeta iz policije! Ukoliko ste dobili sličan poziv javite se dežurnoj službi MUP-a u najbližu policijsku postaju. Društenim mrežama se proširio poziv na oprez. Naime, kako se navodi u poruci ''organizirana grupa krađom identiteta pokušava doći do podataka građana". Navode kako poziv dolazi s broja 3858009903, te da se te osobe predstavljaju kao djelatnici T-com-a. ''Pod izgovorom da vam žele ponuditi povoljniju tarifu u korištenju mobilnog telefona traže od vas ime i prezime, datum rođenja, broj osobne iskaznice.... Provjerom kod T-coma utvrđeno je da pozivi nisu u njihovoj organizaciji, već da se radi o pokušaju prijevare'', navodi se u pozivu na oprez. Kontaktirali smo policiju koja nam je savjetovala da građani obavezno sve prijave policiji. Ukoliko ste dobili sličan poziv javite se dežurnoj službi MUP-a u najbližu policijsku postaju. Iz policije su također nadodali kako su ovi slučajevi mogući, kao i da je policija bespomoćna ukoliko ih se ne kontaktira. ''Trenutno nemamo takvih saznanja, iako su česti slučajevi kada su građane zvali i predstavljali se kao djelatnici T-com-a ili banaka. Građani moraju takve pozive prijaviti policiji'', kažu iz policije. Dakle, takvim osobama nipošto nemojte davati svoje podatke i kontaktirajte policiju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.