GRADONAČELNIK BLEIBURGA ‘Ne postoji zabrana, ali radi se na ograničavanju’

08.05.2018. 16:33:47

Stefan Visotschnig, gradonačelnik Bleiburga komentirao je  skorašnju komemoraciju u Bleiburgu, piše N1. Poznati političar je istaknuo da grad Bleiburg nema ništa protiv katoličke komemoracije. “Ipak, u zadnje nam se vrijeme ukazuje da se na toj komemoraciji zapravo manifestira fašizam. To uopće nije u skladu s vrijednostima koje njeguju Bleiburg i cijela zemlja”, rekao je gradonačelnik Bleiburga za N1. Gradonačelnik je istaknuo da to stvara lošu sliku za Bleiburg. “Bleiburg je poznat kao otvoren grad, a ovakve manifestacije truju takvu sliku i omogućavaju da se na Bleiburg upire prstom kao na mjesto gdje su fašisti doma”, rekao je Visotschnig. Međutim, u austrijskom Ustavu trenutno ne postoji mogućnost zabrane komemoracije, izjavio  je gradonačelnik Bleiburga. “Ali radi se na tome da pronađemo mogućnost da se ograniči ova komemoracija. Ipak, to se neće dogoditi od danas do sutra, nego će za to trebati mjeseci, ako ne i godine”, rekao je Visotschnig za N1.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.