Gradonačenik Mandarić: Zbog koronavirusa otkazuju se priredbe "Đakovačkih vezova"

23.06.2020. 14:51:00

Đakovački gradonačelnik Marin Mandarić rekao je u utorak da se većina priredbi 54. Đakovačkih vezova otkazuje zbog pojave koronavirusa, da epidemiolozi provode sve aktivnosti i da je situacija pod kontrolom.

Nakon što je đakovački Samostan Milosrdnih sestara sv. Križa u utorak potvrdio da deset sestara pozitivno na koronavirus, gradonačelnik Mandarić je sazvao konferenciju za novinare ispred zgrade Gradske uprave.

"Situacija je pod kontrolom, epidemiolozi rade svoj posao - od evidencije svih kontakata sa zaraženima do drugih potrebnih aktivnosti", rekao je Mandarić.

Časne sestre su dobro, ali zabrinuto

Izvijestio je da se tijekom dana čuo sa sestrama u samostanu kako bi im pružio podršku, da su one "dobro, no i zabrinuto".

Zamjenik gradonačelnika i zamjenik načelnika Stožera Civilne zaštite Grada Đakova Robert Francem rekao je da u koordinaciji svih stožera - od gradske, županijske do nacionalne razine - tu situaciju mogu staviti pod kontrolu.

Na pitanje novinara ima li zaražene djece u vrtiću koji vode milosrdne sestre sv. Križa i jesu li djeca testirana, Francem je odgovorio da Grad zasad takvih podataka nema.

Većina priredbi neće se održati

Mandarić je, na pitanje što će biti s održavanjem 54. Đakovačkih vezova, a čiji je program Grad Đakovo predstavio prošli tjedan, odgovorio da se otkazuje većina priredbi te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora.

"Hoće li išta od previđenih programa biti održano znat će se za dan ili dva", izvijestila je u utorak đakovačka Gradska uprava. 

"Na žalost, svjedoci smo da se epidemiološka situacija u Đakovu pogoršala tako da, kao organizatori, moramo najaviti da se ono o čemu smo pričali prije tjedan dana neće održati", poručio je Mandarić.

Smatra kako je s epidemiološkog stajališta prerizično organizirati takvo javno događanje koje privlači velik broj Đakovčana i njihovih gostiju pa Gradska uprava, kao organizator, nema drugog izbora, nego program "Đakovačkih vezova" maksimalno reducirati.

 

(Hina) xivuc/xsela ybdj

Izvor: Hina

Autor: