Granični prijelaz Bregana opet zatvoren zbog prosvjeda migranata

21.09.2015. 15:27:45

BLOKIRALI PROMET Policija poručuje kako šatore na Bregani treba ukloniti jer više ne postoji razlog da tamo ostanu budući da izbjeglice više neće prelaziti preko njega Granični prijelaz Bregana trenutno je zatvoren zbog 30 sirijskih izbjeglica koji su u potpunosti blokirali promet. Policija poručuje kako šatore na Bregani treba ukloniti jer više ne postoji razlog da tamo ostanu budući da izbjeglice više neće prelaziti preko njega. Petstotinjak izbjeglica i migranata koji su čekali na ulazak u Sloveniju na graničnim prijelazima Bregana i Harmica propušteno je tijekom noći i autobusima su prevezeni u prihvatne centre u unutrašnjosti zemlje. Inače, granični prijelaz Bregana noćas je nekoliko sati bio zatvoren za promet. Stotinjak migranata blokiralo je promet tako što su sjeli na cestu. No ubrzo su stigla tri autobusa u koja se ukrcalo dvjestotinjak izbjeglica, među njima i svi prosvjednici. Na Bregani Slovenci podižu ogradu, javljaju novinari s terena. Još se ne zna čemu će služiti, pretpostavlja se za zatvaranje granice. Do 6 sati u Republiku Hrvatsku je ušlo nešto manje od 29.000 migranata, izvijestio je MUP. Do 12 sati u Republiku Hrvatsku je ušlo oko 29 910 migranata. U privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi se oko 2 450 migranata, dok ih je oko 500 izašlo i prevoze se prema graničnim prijelazima, javljaju iz MUP-a. Mađari će zatvoriti granicu prema Hrvatskoj ako Austrija ili Njemačka zatvori svoje granice, javljaju novinari s terena.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.