GRMLJAVINSKO NEVRIJEME POHARALO SLAVONIJU Najveća šteta na području Požeško-slavonske te Brodsko-posavske županije

05.06.2019. 19:33:17

Nevrijeme je u srijedu poharalo Slavoniju, posebice dio oko Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije. Uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta te se novonastala šteta pokušava sanirati. U srijedu ujutro oko 11.30 grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim kišnim oborinama zahvatilo je naselja Tekić, Bertelovci i Eminovci te Novoselci. Na uklanjanju posljedica angažirani su vatrogasci i komunalna poduzeća. Državna cesta D51 poplavljena je te su snažne oborine nanijele kamenje i nečistoće. Stoga, promet je otežan na toj relaciji. Nešto kasnije, oko 12 sati olujno nevrijeme zahvatilo je i Brodsko-posavsku županiju na području oko Grabarja, Rasušja te dio Slavonskog Broda i naselja Podvinje. Tamo je uslijed oborinskih voda došlo je do plavljenja podrumskih prostorija, garažnih prostora i dvorišta. Na terenu su vatrogasci iz JVP Slavonski Brod, DVD-a Podcrkavlje te komunalna poduzeća, stoji u priopćenju MUP-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.