Haaški sud: Nizozemci odgovorni za smrt 300 muškaraca u Srebrenici

16.07.2014. 12:46:39

Odluka je ''pobjeda'' za samo mali dio obitelji dječaka i muškaraca koji su 13. srpnja 1995. godine masakrirani u BiH. Okružni sud u Haagu danas je proglasio Nizozemsku odgovornom za smrt 300 odoko 8000 bosanskih muslimana koje su u Srebrenici prije 19 godina masakrirale srpske postrojbe. Također, odlučeno je da ta država mora isplatiti odštete članovima njihovih obitelji, javlja AP. Odluka je ''pobjeda'' za samo pojedine obitelji dječaka i muškaraca koji su 13. srpnja 1995. godine masakrirani u BiH. Sud je kazao da su nizozemske postrojbe koje su 300 muškaraca predale srpskim postrojbama ''morale biti svjesne kako će oni biti ubijeni'', ali nije odredio visinu naknade koja bi trebala biti isplaćena za žrtve. Autor: Tatjana Lisjak Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.