HAK: Olujni vjetar otežava promet na dionicama A6

22.01.2019. 08:35:01

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a ostala vozila obilaze državnom cestom DC3 - "starom" cestom kroz Gorski kotar na dionici Delnice-Rijeka, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK). Samo za osobna vozila otvorena je Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i DC25 Gospić-Karlobag (zimski uvjeti). Zbog jake bure na dionici autoceste A7 Draga - Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (II. skupinu vozila). Snijeg otežava vožnju mjestimice u Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih je temperatura moguća poledica na vlažnim dijelovima kolnika, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Dalmaciji. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s priključnim vozilom za vrijeme zimskih uvjeta na pojedinim cestama u Lici. Zbog loših vremenskih uvjeta za sav promet zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. U prekidu je katamaranska linija Pula - Zadar. Trajekti, ostali katamarani i brodovi zasada plove prema redu plovidbe.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.