HARADINAJ IZBEZUMIO SRBE: Za Kosovske Srbe ovo bi moglo zvučati kao prijetnja

30.03.2018. 13:24:48

Potreban mi je sjever, poručuje kosovski premijer Ramuš Haradinaj, tri dana nakon brutalnog uhićenja šefa Ureda Vlade Srbije u Kosovskoj Mitrovici, Marka Ðurića. “Portreban mi je sjever. Moram doći do svih koji tamo imaju vlast, moram komunicirati s njima, da integriramo sjever, da omogućimo sigurnost za sve“, rekao je Haradinaj u emisiji Rubikom KTV-a, komentirajući incidente koji su dogodili u trenutku kada su predstavnici Srba u prisustvu srpskih dužnosnika bili na sastanku s ciljem da se nađe najboje kompromisno rješenje pitanja Kosova. Haradinaj, koji se na dan incidenta, u ponedeljak, nije oglašavao, tvrdi i da je u nedjelju uvečer, dan uoči uhićenja Đurića, bio informiran da Priština neće tolerirati dolazak Ðurića, te da “nije bio izostavljen iz ovog slučaja”, prenosi Tanjug. Prema njegovom tumačenju, “sve je bilo po protokolu”. Kaže da nema ništa protiv da Ðurić dođe na Kosovo, ali uz poštovanje procedure, te ponavlja tumačenje na kojem Priština insistira, a prema kojem je Ðurić morao dobiti dozvolu: “Moj stav je bio da se poštuje protokol i ako mu Ministarstvo pravde nije dalo dozvolu, onda treba djelovati Ministarstvo unutarnjih poslova. Tako je prema ustavu i zakonima”, rekao je Haradinaj i dodao da su se u Prištini nadali da Ðurić neće doći i da se, kako kaže, neće dogoditi ono što se dogodilo. Ðuriću su, tvrdi, poslane sve poruke da ne dolazi tog dana. “Najavili smo i oni su znali”, naveo je Haradinaj./HMS/

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.