HASANBEGOVIĆ “Hribar mora biti smijenjen a DORH podnijeti sve istrage”

05.02.2017. 17:15:11

Bivši ministar kulture i saborski zastupnik HDZ-a Zlatko Hasanbegović komentirao je u nedjelju za N1 televiziju nepravilnosti koje je Državni ured za reviziju pronašao u rad Hrvatskoga audiovizualnog centra (HAVC) za 2015. godinu. “To je karika koja je nedostajala, sve je jasno. Hribar mora biti smijenjen a DORH podnijeti sve istrage. Ovo je vrsta moralne zadovoljštine koju sam doživio jer je državna revizija potvrdila sve što sam govorio”, rekao je Hasanbegović dodajuči kako odgovornost svih aktera i upravnog odbora HAVC-a mora biti istražena. Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar u subotu je izjavio kako je je iznenađen negativnim mišljenjem Državne revizije. Smatra da revizija ne uviđa glavni temelj čitavog sustava političke neovisnosti HAVC-a, “a to je da o programu odlučuje Hrvatsko audiovizualno vijeće, temeljem kojih odluka onda ravnatelj potpisuje ugovor s korisnikom”.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.