Hasanbegović: “Plenković u ovom trenutku može što hoće, a ovu Vladu je iznjedrio HDZ Jadranke Kosor”

15.09.2017. 17:10:57

"Milorada Pupovca sam označio, i to mogu ponoviti, političkim kamatarom", rekao je Hasanbegović

Nakon dvomjesečne stanke, Hrvatski je sabor aktualnim prijepodnevom započeo novu, petu sjednicu i redovno jesensko zasjedanje, a posljednje pitanje postavit će bivši HDZ-ovac Zlatko Hasanbegović.

“Kao i uvijek u povijesti hrvatskog parlamentarizma, ovo je besplodno političko nademtanje u kojem se ne mogu dokučiti suštinska pitanja i problemi. Ja ću postaviti pitanje ministrici kulture vezano uz vođenje i kadroviranje u pojedinim ključnim kulturnim institucijama”, komentirao je Hasanbegović za N1 televiziju.

Premijer Plenković u Saboru se danas nadmetao s nekoliko pomalo bahatih izjava, rekavši među ostalim da “može što god hoće”.

“U ovom trenutku on i može što hoće, naravno u prenesenom smislu. Ima stabilnu saborsku većinu, ali iz tog stanja moći proizlaze i određene odgovornosti. Ostali akteri ne moraju i ne trebaju biti smokvin list”, smatra Hasanbegović.

Ipak, jedan iz te stabilne većine, Milorad Pupovac, kazao je da vrijeme polako ističe. “Milorada Pupovca sam označio, i to mogu ponoviti, političkim kamatarom. Njegovi vjerovnici još uvijek imaju dovoljno prostora za djelovanje. Sve su to besplodne priče. Ova većina će se dovesti u pitanje kada to odluči Andrej Plenković”, rekao je Hasanbegović. Znači li to da bi premijer mogao raspisati izbore u nekom trenutku? “To ja ne znam. Dok sam ja bio u HDZ-ovoj vlasti, on je bio u briselskoj zavjetrini. A u vrijeme Jadranke Kosor i tog HDZ-a, koji je zapravo iznjedrio ovu Vladu, ja nisam bio ni blizu. Naše poznantvo je kurtoazno”, rekao je Hasanbegović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.