HBK o kanonizaciji Alojzija Stepinca

16.05.2019. 16:35:38

HBK o kanonizaciji Alojzija Stepinca: ''Mi smo tu kako bi papa Franjo možda promijenio mišljenje zbog nas vjernika'' Biskupi na zasjedanju Hrvatske biskupske konferencije nisu htjeli komentirati izostanak najviših državnih dužnosnika, kojih ove subote neće biti na Bleiburgu. Poručili su i da još nisu odlučili treba li komemoraciju preseliti u Hrvatsku. Ove godine misu na Bleiburgu predvodit će ravnatelj Caritasa Fabijan Svalina. Na upit Dnevnika Nove TV komentirali su i riječi pape Franje, koji je poručio da ima još dvojbi o proglašenju blaženog Alojzija Stepinca svetim i da se o tome mora savjetovati s patrijarhom srpske pravoslavne crkve. ''Sigurno da te riječi ne ostavljaju čovjeka nekako hladnim. Malo se čudimo takvom pitanju, ali prihvaćamo. To je njegovo mišljenje, a mi smo tu da danas-sutra on možda i promijeni mišljenje upravo na temelju našeg vjerničkog ponašanja'', kazao je Josip Mrzljak, varaždinski biskup.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.