HČSP traži neopozivu ostavku ministra Ranka Ostojića

06.07.2013. 10:03:36

Hrvatska čista stranka prava uputila je Otvoreno pismo predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću. Otvoreno pismo, koje je potpisao Ivan Lozo, međunarodni tajnik HČSP-a, u kojem se traži ostavka ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića "radi opstruiranja europskog Uhidbenog naloga", prenosimo u cijelosti: "Poštovani gospodine Milanoviću, Republika Hrvatska je u pregovorima o članstvu u Europsku Uniju nesporno prihvatila institut europskog uhidbenog naloga bez ikakva vremenskog ograničenja te dala riječ da će ispunjavati sve obaveze i primjenjivati sva pravila. Za sada može ostati otvoreno pitanje je li izglasavanje tzv. 'Lex Perković' 28.06.2013- g. u Saboru kojim RH naknadno želi onemogućiti primjenu europskog uhidbenog naloga za zločine počinjene prije kolovoza 2002. godine u skladu sa Ustavom Republike Hrvatske i međunarodnim ugovorima, posebno onim sa EU, odnosno gazi li taj zakon međunarodne obaveze Republike Hrvatske i nacionalne interese naše domovine te nanosi li ne samo političku već i materijalnu štetu Hrvatskoj i njenim državljanima. Činjenica je da je Republika Hrvatska dana 01.07.2013. postala punopravna članica EU te od toga dana ima ispunjavati sve obaveze i primjenjivati sva pravila koja proizlaze iz ugovora sa EU, time i primjenjivati europske uhidbene naloge bez ikakvih vremenskih ograničenja, a koje naloge je zaprimila istoga dana. Činjenica je također da 'Lex Perković' još nije stupio na snagu jer ga  do danas (06.07.2013g.) predsjednik Josipović još nije potpisao. Činjenica je također da MUP upravo pozivom na 'Lex Perković', konkretno zakon koji opće još nije stupio na snagu; ne izvršava europski uhidbeni nalog vezan za Josipa Perkovića i druge. Time se MUP svjesno stavlja iznad zakona i Ustava, narušava demokratski poredak naše domovine  te  gazi nacionalne interese i međunarodne obaveze Republike Hrvatske čime nanosi ne samo političku već i materijalnu štetu Hrvatskoj i njenim državljanima. Slijedom toga tražimo neopozivu ostavku ministra unutarnjih poslova gospodina Ranka Ostojića". Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.