HDZ - dvodnevni program za 100. obljetnicu Tuđmanova rođenja

03.05.2022. 17:33:00

ZAGREB, 3. svibnja 2022. (Hina) - HDZ će dvodnevnim programom, u subotu, 14. svibnja, i u ponedjeljak, 16. svibnja, obilježiti 100. obljetnicu rođenja prvog predsjednika Hrvatske i utemeljitelja stranke Franje Tuđmana, doznaje se iz HDZ-a.

Vodstvo HDZ-a će u subotu, 14. svibnja, položiti vijence i zapaliti svijeće na Tuđmanovu grobu na zagrebačkom Mirogoju i kod rodne kuće u Velikom Trgovišću.

U 10 sati u Preporodnoj dvorani Narodnoga doma Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Opatičkoj ulici održat će se znanstveno-stručni skup u prigodi stote obljetnice Tuđmanova rođenja pod nazivom "Uvijek i sve za Hrvatsku" na kojem će, uz premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, govoriti najbliži Tuđmanovi suradnici, utemeljitelji stranke, uglednici i stranački dužnosnici.

U Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog", u kojoj je u veljači 1990. bio održan Prvi opći sabor HDZ-a, u 19 sati bit će održana svečanost na kojoj će pred oko 2000 sudionika govore održati Plenković i drugi stranački dužnosnici te će biti održan kulturno-umjetnički program. 

U ponedjeljak, 16. svibnja, u Galeriji Klovićevi dvori bit će u 19 sati otvorena izložba "Franjo Tuđman, utemeljitelj moderne Hrvatske" na kojoj će biti izložene fotografije, predmeti i osobne Tuđmanove stvari. Otvorenju izložbe nazočiti će i Plenković.

Franjo Tuđman rođen je 14. svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću, a umro je 10. prosinca 1999. u Zagrebu.

(Hina) xtdel ymd

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.