'HDZ je izvrsna stranka, a Sinčić nudi samo nihilizam i destrukciju'

22.01.2015. 08:55:33

Za Željka Keruma rekao je da ga je oduševio te da je jedan od najuspješnijih splitskih gradonačelnika Predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić smatra da odluke o fiksiranju tečaja i oprostu dugova Vladi neće pomoći da pobijedi na idućim izborima. - Oprost dugova je nešto što je nužno, što je trebalo davno biti učinjeno. Nije bilo razloga zašto to nije učinjeno ranije - rekao je Čačić, bivši potpredsjednik te Vlade, u emisiji Pressing na televiziji N1. Komentirajući kritike banaka da je premijer u slučaju fiksiranja tečaja išao suprotno dogovora s njima Čačić je rekao da je tako nešto nemoguće raditi bez banaka i protiv banaka. Smatra da je konverzija u kune pravo rješenje, a euro međurješenje. Za nesuđenog predsjednika Ivana Sinčića rekao je da Hrvatskoj ne nudi ništa, samo "nihilizam i destrukciju". - Sinčić ide s jednom pozitivnom, plemenitom željom, ali ne prepoznaje što je što i što može biti posljedica određenih odluka - rekao je Čačić, i dodao da rješenja nisu u nihilizmu niti lustracijama već u ljudima s konkretnim rješenjima. Čačić je rekao da se može zamisliti u Vladi Tomislava Karamarka, kao i u svakoj vladi koja poštuje neke civilizacijske standarde. Na pitanje je li Vesna Pusić bolja ministrica vanjskih poslova od Kolinde Grabar Kitarović odgovorio je s "Ne", izjasnio se za monetizaciju autocesta nazvavši je nužnim rješenjem, a za Željka Keruma rekao je da ga je oduševio te da je jedan od najuspješnijih splitskih gradonačelnika. Čačić je za HDZ rekao da je izvrsno organizirana i odlična stranka. - Stranke u Hrvatskoj su HDZ, HDSSB, IDS i HNS. To nije dječja igra. SDP nije još ni približno stranka, a HNS više ne postoji - rekao je Čačić. Smatra da je Ivo Josipović izgubio izbore zbog nedvoljne snage i odlučnosti, iako mu je njegov program bio vrlo dobar, prenosi Večernji list .  

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Autor: Bojan Arežina

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.