HDZ-ovac Bernardić u Saboru: 'Dobro jutro, tužno, gdje ste bili do sada'

10.12.2020. 16:05:00

Uoči rasprave o interpelaciji o radu vlade tijekom krize s koronom u četvrtak, HDZ-ov saborski zastupnik Ivan Čelić odbacio je oporbene kritike da vlada njime loše upravlja i rekao da je epidemija koronavirusa u Hrvatskoj pod nadzorom. "Interpelacija je postala redoviti politički instrument oporbe kojim pokušavaju potkopati povjerenje građana u vladu i njene poteze", rekao je Čelić novinarima u Saboru. 

"Kao osoba koja dolazi iz zdravstvenog sustava u kojem radim gotovo 20 godina, mogu reći da je trenutno preplavljena, opterećena pandemijom kao u drugim zemljama, ali da je funkcionalna", rekao je. "Rekao bih da je epidemija u Hrvatskoj pod kontrolom", rekao je Čelić.

Danas se raspravlja i o Nacionalnom strateškom okviru za borbu protiv raka do 2030. godine, a onkološki pacijenti ne mogu čekati, pa je za njih uspostavljen pozivni centar i imenovani bolnički koordinatori. Uspostavljen je i nadzor javnog zdravlja koji predviđa minimalno praćenje do 80 posto novootkrivenih slučajeva Covid-19, što uključuje obiteljske liječnike i studente završne godine medicine, kao i druge stručnjake, objasnio je. 

Zahtjev oporbe da im vlada mjesečno podnosi izvještaje o situaciji s koronarnom krizom popraćen je komentarom da svaka sjednica vlade započinje tjednim izvješćima o trenutnoj epidemiološkoj situaciji te da su dovoljni za informiranje građana i zastupnika. web stranica koronavirus.hr.

Osvrnuo se i na kritike bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića na račun premijera Andreja Plenkovića zbog upravljanja koronskom krizom, u kojoj je, između ostalog, izjavio kako je njegova europska karijera gotova s ​​obzirom na broj umrlih u epidemiji.

"Prvo što mi padne na pamet je pjesma Olivera Dragojevića 'Dobro jutro, tužno, gdje si bio do sada'. Bernardić i dalje živi u nestvarnom svijetu u kojem sebe vidi kao predsjednika SDP-a. Građani su svoje riječi o premijeru Andreju Plenkoviću rekli 5. srpnja, a ovo je još jedan od Bernardićevih besplodnih pokušaja da pošalje poruku koju nitko od njegovih sugrađana ne može razumjeti ", rekao je Čelić.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: SS.Hina/Foto:Patrik Maček/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.