HDZ-ovci NA NOGAMA! Plenković i Pupovac skrojili tajni plan: Evo što će se dogoditi

09.09.2019. 09:55:00

Žestoka retorika sa svih strana, a Milorada Pupovca nigdje ni za lijeka. Tako nekako sažeti bi se mogla zbivanja kojima hrvatska javnost svjedoči posljednjih nekoliko dana, a koja je zakuhao tko drugi do li prvi čovjek SDSS-a. No, problemi koje je zakuhao Pupovac, daleko se manje održavaju na njega negoli na premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića. Pupovčeva politika ionako se temelji na tome da ‘igra ulogu uvrijeđene mlade’, ali Plenkoviću je njegova retorika i usporedba Hrvatske s NDH izazvala probleme, u ionako problematičnom ozračju. S jedne strane tu je HSLS, ali i Branimir Glavaš koji Pupovca pozivaju da se ispriča, a ako to ne učini, koalicija će biti dovedena u pitanje.

Lako će Plenković primiriti sitne igrače u koaliciji, daleko veći problem prijeti mu iz HDZ-ove desnice. Izgleda kako i pojedini ministri, kada je Pupovac u pitanju, otkazuju suradnju i otimaju se kontroli. Naime, prije nekoliko tjedana braniteljske udruge optužile su Pupovca da destabilizira hrvatsku državu te su pozvale institucije da ga istraže, procesuiraju ili pak, adekvatno kazne zbog govora mržnje i povrede ugleda Hrvatske. Potom je na Plenkovićevu adresu stigao zahtjev HVIDRA-e, iza koje stoji HDZ-ov zastupnik Josip Đakić. Iz ove su braniteljske udruge otišli korak dalje pa su od premijera zatražili raskidanje koalicije sa SDSS-om. Nimalo neznakovita nije niti potpora ministra branitelja HDZ-ova Tome Medveda, koji se usuglasio s braniteljskim zahtjevima oko toga da se treba sankcionirati Pupovčev govor mržnje. Pritisak na Plenkovića očito se intenzivira, tome su se pridružili i HDZ-ovci, osobito ako se rezimiraju poruke HVIDRA-e iza kojih stoji Đakić.

Prema riječima našeg dobro upućenog sugovornika iz vladajuće stranke, HDZ-ovci su doista na nogama, premijer Plenković nema kontrolu nad dijelom pobunjenika koji su Pupovčevu retoriku iskoristili kao svojevrsnmi udar na njega. Da se Plenković uistinu odluči na raskid suradnje sa SDSS-om on bi doista poentirao i pred HDZ-ovim biračkim tijelom pa je stoga ključno pitanje zašto premijer to ne učini? Posebice, kada se zna, da odlazak trojice predstavnika srpske nacionalne manjine iz koalicije ne bi ugrozio stabilnost Vlade? No, Plenković Pupovca štiti zbog vlastitog imdiža, jer Hrvatska uskoro preuzima predsjedanje EU-om. Šef SDSS-a zaprijetio mu je da bi njegovo izbacivanje iz vladajuće karavane rezultiralo ugrozom ugleda Hrvatske, a premijer od toga ozbiljno zazire.

U djelu HDZ-a postoji sumnja da Plenković i Pupovac imaju tajni plan kojim bi obojica mogli poentirati. Naime, Pupovac bi uskoro samoinicijativno mogao napustiti vladajuću koaliciju, gradeći time stabilnost u vlastitoj stranci i među vlastitim biračima, a Plenković će u tome poentirati pred europskim poglavarima jer ga nije potjerao, ali će ga lakše kritizirati kao nekoga s kime više ne surađuje.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Iva Međugorac

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.