HDZ predstavio program Pet plus: ‘Jedina smo zemlja koja više uplati nego povuče novca iz EU’

01.10.2015. 14:36:28

HDZ  u 11 sati na Zagrebačkom velesajmu u dvorani Globus službeno započeo kampanju za parlamentarne izbore i predstavio  izborni program ‘Pet plus Hrvatska’. Temelj programa ‘Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje: 5 + Hrvatska’ je gospodarstvo, zatim se ističu zapošljavanje, poljoprivreda, zdravstvo, obrazovanje i znanost, demografija, a posebice domoljublje. Učinit ćemo sve što je potrebno, promijeniti zakone, stvoriti bolje uvjete za rad pravosuđa. “Stvorit ćemo povoljno investicijsko okruženje. Ne da bi građani trpjeli, nego da bi se stvorio jasan i trajan put rasta gospodarstva”, poručio je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. karamarko hdz, ruka, srce HDZ-ov program je u znaku broja 5, a zasniva se na povećanju BDP-a za 5 posto do 2019., smanjenju nazposlenosti za 5 posto, uvođenju PDV-a od 5 posto na dječju hranu, ipodizanju rodiljskih naknada mirovina za 5 posto te smanjivanju vremena izdavanja građevinskih dozvola i upisa vlasništva na 5 dana. Plan je u iduće 4 godine povući iz Eu fondova oko 5 milijardi eura. “Hrvatska je jedina članica EU koja od članstva ima više štete nego kositi”, kazao je Karamarko. U prvoj godini mandata planiraju tri velika investicijska projekta: nizinska pruga Rijeka Zagreb, projekt navodnjavanja i odvodnje, te projekt gradnje 8 hidrocentrala. Ukinut će, najavljuju, 50 parafiskalnih nameta, smanjiti broj ministarstava i Vladinih agencija te smanjiti, uvoz hrane za 50 posto. Delimitirat će rodiljne i roditeljske naknade za drugih šest mjeseci roditeljskog dopusta, a roditelji će za svako novorođeno dijete dobiti 1000 eura, poručuju iz HDZ-a. U svojemu izbornome programu HDZ ima posebice istaknuto domoljublje , koje se ogleda u odnosu prema domovinskome ratu, braniteljima, Hrvatima u BiH, iseljeništvu te vrijednostima Domovinskoga rata. karamarko hdz program velesajam U HDZ-ovu izbornom programu “Pet plus Hrvatska” naveden je još cijeli niz obećanja, a većina toga se vrti, kao što sam naziv govori, oko brojke pet. Tako se, primjerice, obećava do 2019. rast BDP-a od pet posto, potom pet posto manja nezaposlenost i 100 tisuća novih radnih mjesta, tu je i pet posto PDV-a na dječju hranu, pet posto veće rodiljne naknade i mirovine… Obećavaju i puno brže rješavanje papirologije koja je građanima potrebna te da će ubuduće biti potrebno tek pet dana od zahtjeva do izdavanja dozvola za gradnju, pet dana od upita do odgovora u državnoj i javnoj službi, pet dana do upisa vlasništva… Jedna znakovita zanimljivost: Kampanju HDZ- a vodit će Oliver Mlakar, a sve izbore na kojima je kampanju vodio popularni Oli HDZ je pobijedio.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.