HDZ ujedinjuje desnicu: Žele onemogućiti rasipanje glasova na desnom centru

12.09.2013. 15:21:15

HDZ će u svojoj središnjici sutra okupiti sve koalicijske partnere, a u stranci se neslužbeno doznaje da je cilj sastanka formiranje zajedničkih radnih skupina za izradu koalicijskog programa te da će se pokušati dogovoriti budući zajednički nastupi u medijima, javlja Hina. Iz stranke najavljuju i moguće proširenje koalicije, koju zasad čine HDZ, HSS, HSP AS i BUZ. Istiću da su jako zainteresirani za ujedinjenje svih pravaških opcija, s kojima bi onda koalirali, no odluka o tome je na HSP-u Danijela Srba. "Ne uspiju li pravaške stranke prevladati nesuglasice, mi ćemo ih nastojati pojedinačno okupiti pod zajednički kišobran, kako bi spriječili ponovno rasipanje glasova na desnom centru i desnici", rekao je Hini izvor iz vrha stranke, koji je želio ostati neimenovan. Kad je riječ od HDSSB-u, iz HDZ-a poručuju da nikad nisu zatvorili vrata suradnji s tom strankom. Uvjereni su da nesuglasice koje dvije stranke imaju u Osijeku ne mogu bitno utjecati na suradnju na nacionalnoj razini, budući da HDZ i HDSSB već surađuju u mnogim sredinama u Slavoniji i Dalmaciji. Nakon sutrašnjeg sastanka, HDZ za ponedjeljak sprema i stranačku klauzulu u Velikom Trgovišću, koja bi trebala iznjedriti politike stranke i pospješiti rad stranačkih tijela te HDZ-ova Kluba zastupnika. M.M. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.