HDZ zove branitelje na pobunu protiv Petrine zbog ukidanja Tuđmanove ulice

22.07.2013. 20:47:45

Odluka primoštenskog Općinskog vijeća da se u tom mjestu ukine naziv ulice dr. Franje Tuđmana nezapamćeni je čin u novijoj hrvatskoj povijesti, to je barbarski i najcrnji čin Općine Primošten i sreća da nemaju ingerenciju da zatraže i ukidanje hrvatske države, rekao je u ime HDZ-a Ante Kulušić, predsjednik Županijskog odbora te stranke na konferenciji za novinare jutros na Baldekinu gdje je cijelo gradsko i županijsko vodstvo došlo kritizirati najnoviji istup Stipe Petrine koji je odjeknuo bombastično u cijeloj regiji. Kako javlja portal ŠibenikIN, HDZ-ovci najavljuju da će zajedno s Primoštencima pokrenuti peticiju za vraćanje naziva Franje Tuđmana ulici koja se po odluci Općine sada opet zove Mala Raduča, kako joj je uvijek i bilo ime. Pozivaju sve nevladine organizacije i braniteljske udruge da im se pridruže kako bi se svim pravnim sredstvima izborili za vraćanje naziva ulici po prvom hrvatskom predsjedniku. Podsjetimo, načelnik Općine Primošten Stipe Petrina obrazložio je da se ulica tako ne može više zvati jer je Tuđman privatizacijskom pljačkom osiromašio hrvatski narod i nanio mu najveću štetu. Ante Kulušić optužuje ga za politički egzibicionizam od kojeg, kako kaže, svi u Hrvatskoj imaju štetu. - Iz Primoštena smo čuli razne klevete i laži, ali nitko se nije mogao nadati ovakvom činu. Hrvatski branitelji sigurno se nisu mogli nadati da će netko kafić vrijedan 130 tisuća eura dobiti za 30, i da nečija žena stoji doma i prima plaću, a ne radi - kazao je Kulušić i pozvao branitelje i sve Primoštence da se peticijom izbore za vraćanje glavne primoštenske ulice liku i djelu Franje Tuđmana. U HDZ-u jutros opovrgavaju Petrinu koji je rekao da je odluka o imenovanju Male Raduče ulicom Franje Tuđmana bilo nezakonito pa su novinarima kopirali rješenje o imenovanju iz travnja 2001. godine. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.