HEP otpisuje račune za struju svim stradalima na potresom pogođenim područjima

08.12.2021. 10:48:00

Hrvatska elektroprivreda (HEP) otpisala je na temelju zaključaka Vlade u prvih šest mjeseci nakon potresa na području Petrinje više od 60 milijuna tražbina kao pomoć stradalima, priopćeno je u utorak u Splitu nakon sastanka HEP Opskrbe s najvećim kupcima električne energije u Dalmaciji.
Kako se navodi u priopćenju, kupci su dobili informaciju o "dinamičnim tržišnim kretanjima" te o aktivnostima koje su HEP Opskrba, kao vodeći hrvatski opskrbljivač energijom i HEP grupa u cjelini, poduzele u ovoj iznimno teškoj godini.

"Ulaganja u obnovu distribucijske mreže na potresima pogođenim područjima iznose više od 240 milijuna kuna", navodi se u priopćenju i dodaje da se obnova mreže i pomoć stradalnicima nastavlja. 

Među nazočnima na sastanku bili su predstavnici tvrtaka poput Cemexa, AD Plastika, Tommyja, OTP banke, Studenca i mnogih drugih. Bila je to prilika za razmjenu iskustava najvećih gospodarstvenika, uspostavu kontakata i novu poslovnu suradnju, stoji u priopćenju. 

Kako je istaknuo direktor HEP Opskrbe Davor Guttert, uz Osijek, Opatiju i Split, ovogodišnji susreti kupaca održat će se i u Zagrebu.

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić je istaknuo da su vodeći hrvatski gospodarstvenici "motor oporavka i novog rasta nacionalnog gospodarstva".

"Na nama u Hrvatskoj elektroprivredi je da vam u tome pružimo ruku. Razumijemo koliko je za vaše poslovanje važna brza prilagodba tržišnim promjenama i kvaliteta usluge. Zato se u izravnom kontaktu trudimo pronaći za vas uvijek najbolja rješenja. Vaše povjerenje i nazočnost na ovom susretu poručuju da ste prepoznali i nagradili ta naša nastojanja", rekao je Barbarić.

Kako je istaknuto u priopćenju, HEP Opskrba prati tržišna kretanja i organizira radionice za svoje kupce kako bi na vrijeme i po što povoljnijim cijenama ugovorili opskrbu električnom energijom.

Izvor: Tportal

Izvorni autor: N.S./Hina/ Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.