HEROINA IZ ŠKABRNJE! ‘Pravi se vojnik ne bori zato što mrzi, već zato što voli. Sritno svima!’

29.05.2021. 08:55:00

Jučerašnji dan, kao i cijeli protekli tjedan, protekao je u znaku obilježavanja 30 godina od ustroja oružanih snaga i Hrvatske vojske.

Posebno emotivno hrvatskih, vojnih početaka prisjetili su se brojni sudionici Domovinskog rata koji su uz čestitke suborcima i sadašnjim pripadnicima HV-a, fotografijama i objavama pokušali dočarati ponos zbog izrastanja gotovo goloruke vojske u impresivnu, vojnu silu.

Jedna od onih koja je zaslužna za slobodnu i neovisnu Hrvatsku je Danka Dražina, također se oglasila kratkom, ali snažnom porukom:

 

“Gazila je kao marinac”

“Pravi se vojnik bori ne zato što mrzi ono što je pred njim, već zato što voli i brani ono što je iza njega. Sritan Dan oružanih snaga svima koji su na bilo koji način branili domovinu!”, objavila je na svom profilu uz nekoliko ratnih fotografija.

Uloga Danke Dražine kao žene koja je HOS-ovce uvela u Škabrnju nakon operacije Maslenica, još će se dugo pamtiti:

“Nisam mogao vjerovati kad smo stigli u Prkos. Kažu: ‘Ona će vas voditi u Škabrnju.’ Vani skoro pola noći, ružno vrijeme, a ispred nas mlada žena, skoro dijete, gazi kao marinac i vodi nas u vučju jazbinu. Moram priznati da me je zasramila. Rekao sam sebi da kako god bilo u toj Škabrnji, nema šanse da odstupimo ako ova cura ima toliko srce. A vjerujte da se u Škabrnju nisu usudili prići mnoge ‘muškarčine’. Posebna je to žena, sama njena pojava dala nam je motiv, koliko god bio jeziv ulazak u takvo mjesto”, ispričao je zapovjednik HOS-a.

 

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Snježana Vučković/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.