Heroji iz Divulja - spas za otočane

10.01.2018. 13:08:41

Heroji iz Divulja - spas za otočane: Helikopterski tim u 2017.-oj s otoka Brača prevezao 32 pacijenta Posada s helikopterom MI-8 MTV također sudjeluje i u mnogim akcijama spašavanja, gašenja šumskih požara, prijevoza vatrogasaca i opreme
Helikopterski tim za hitni medicinski prijevoz Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, 95. zrakoplovne baze Divulje u 2017.godini s otoka Brača prevezao je 32 pacijenta. Helikopterom Mi-8 MTV je sa Heliodroma Selca prevezeno 5 osoba, zračne luke Brač 21 osoba, Igralište Supetar 1 osoba, Milna 1 i Bol 1osoba Budući da su ljudski životi u pitanju, krucijalna je svaka minuta i posada uvijek mora promptno reagirati. Posadu uz pilota i kopilota čine i dva tehničara te tim hitne medicinske pomoći. Od trenutka zaprimanja poziva za hitni medicinski prijevoz do poleta potrebno je 15 minuta. Let do najudaljenijih Selca na Braču potrebno je 15 minuta, a za sam ukrcaj pacijenta još 5 minuta. Tako slobodno možemo kazati da je pacijent u bolničkom krevetu KBC-a Split za maksimalno 45 minuta od trenutka dojave. Posada s helikopterom MI-8 MTV također sudjeluje i u mnogim akcijama spašavanja, gašenja šumskih požara, prijevoza vatrogasaca i opreme. Tako je tijekom 2017. godine ukupno zabilježeno 11 intervencija, od kojih 10 intervencija na požarima ( Selca 3; Mirca 2; Milna 1; Postira 1; Bol 1; Nerežišća 1; Supetar 1 ) i 1 intervencija traganja za nestalom osobom.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.