Heroju HOS-a Žarku Manjkasu-Crvenkapi bit će podignut spomenik

02.10.2017. 16:32:39

GRADSKA SKUPŠTINA ODLUČILA Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su većinom glasova donijeli odluku o podizanju spomenika dragovoljcu Domovinskog rata, heroju HOS-a Žarku Manjkasu-Crvenkapi Spomenik Žarku Manjkasu-Crvenkapi, rad akademskog kipara Zvonimira Orčića, bit će podignut u zagrebačkoj Dubravi. Podizanje spomenika financirat će HVIDR-a Dubrava i Ministarstvo hrvatskih branitelja, koje je i odobrilo projekt postavljanja spomenika te osiguralo novac za njegovu izradu. Radovi bi trebali biti završeni i spomenik postavljen do 10. studenoga, na obljetnicu pogibije Žarka Manjkasa-Crvenkape. Žarko Manjkas rođen je 10. kolovoza 1967. u Zagrebu, a poginuo je u proboju iz Vukovara 10. studenoga 1991. godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.