HEROJU VUKOVARA U ČAST: ODRŽAN 10.MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR "PETAR ŠINKOVIĆ-PECO" 2014

22.06.2014. 09:00:40

Na blagdan Tijelova u četvrtak 19.lipnja.2014.godine u Kostanjevcu podno Žumberačke Gore održano je tradicionalno sportsko događanje 10. Memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Petra Šinkovića-Pecu. Petar je poginuo 14. rujna 1991. godine u obrani herojskog grada Vukovara. peco4_pehar_vukovar4_medium Njegov stariji brat Tomislav baš se taj dan javio u vojsku, i ne znajući da Petra više nema. Srcem za Hrvatsku, život za Domovinu! Petar Šinković, 24-godišnji Žumberčanin početkom 1991. godine priključio se najprije hrvatskoj policiji, a odmah nakon osnivanja prešao je u Zbor narodne garde, od koje se formira 1. gardijska brigada Tigrovi. Vukovar mu nije bilo prvo ratište. Prošao je prije toga i Pakrac i Novsku, Aljmaš. Suborac Blage Zadre, braneći Hrvatsku svoj mladi život izgubio je na na Trpinjskoj cesti. I upravo ta Trpinjska cesta „groblje tenkova“ iznjedrila je istinske hrvatske heroje, a jedan od njih bio je i Petar Šinković – Peco. peco3_polaganjevijenca_3_large Počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća uz obitelj odali su i Petrovi zagrebački suborci sa Trpinjske ceste, članovi Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara. Neka ti je vječna slava i hvala heroju Vukovara! Za Braniteljski portal- G.Z.       peco2_vukovar-grob-222_large

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.