HEZBOLAH TRETENI: Izrael može stajati iza eksplozije u Bejrutu, ako je tako, to će platiti!

15.08.2020. 11:20:00

Vođa Hezbolaha Sayed Hassan Nasrallah rekao je da će islamistička organizacija pričekati rezultate istrage eksplozije luke u Bejrutu, ali upozorio je da će Izrael u slučaju izraelskog sabotaža "platiti istu cijenu".

Vođa te moćne šiitske skupine, koju podržava Iran, rekao je u petak u televizijskom govoru da postoje dvije teorije u istrazi onoga što je izazvalo eksploziju amonijevog nitrata 4. kolovoza u skladištu u luci Beirut, u kojoj je poginulo najmanje 172 ljudi. , a 6000 je ozlijeđeno.

Jedna je nesreća zbog nepažnje, a druga je sabotaža.

Izrael je negirao bilo kakvu povezanost s incidentom.

Nasrallah je rekao da su među mogućnostima sabotaže postavljanje požara ili manjih bombi.

"Tko bi mogao biti iza sabotaže? To bi mogla biti ova ili ona strana, a to bi mogao biti Izrael, što nitko ne može poreći “, rekao je.

Hezbollah čeka rezultate libanonske istrage, a ako se utvrdi da je "bila teroristička sabotaža i da je Izrael imao ulogu, jedini Hezbollah neće odgovarati. "Cijela libanonska država mora reagirati", rekao je.

"Izrael će platiti cijenu za veličinu zločina ako je počinjeno", rekao je Nasralah.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daily/Foto: slika zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.