HKS: PETOKRAKA IMA SAMO JEDNO ZNAČENJE; SMRT KOJU JE SIJALA

01.03.2018. 16:35:02

Zaključci ili preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima očekivajući nisu dali odgovor niti na jedno temeljno pitanje, već će dodatno podijeliti hrvatsko društvo. Članovi Vijeća pokušali su udovoljiti svima, a na kraju nisu udovoljili nikome, pa čak ni uz pomoć deklaracije vijeća Europe, koja se jasno odredila prema nasljeđu totalitarnih režima. Na žalost, preporuke na trideset stranica svjedočanstvo su trenutačnog stanja u hrvatskoj akademskoj zajednici, među kojima ima časnih izuzetaka, čija racionalna objašnjenja nisu uvažena u krajnjoj verziji dokumenta. Činjenica je da su postrojbe HOS-a bile regularne postrojbe Hrvatske vojske i da u Domovinskom ratu nisu počinile niti jedan ratni zločin, a njihova ikonografija, dokazano je, smeta samo i isključivo onima kojima i danas smeta što postoji slobodna Hrvatska. Činjenica je da su pod petokrakom načinjeni najteži zločini i genocid nad hrvatskim narodom. Filigranski izjednačavati HOS-ov amblem i petokraku unijet će dodatne podjele, umjesto željenog prevladavanja sporova. ‘Petokraka’ ima samo jedno značenje; Smrt koju je sijala među Hrvatima od Bleiburga 1945.g., Križnog puta, preko Golog otoka pa sve do Vukovara 1991. Logika je jednostavna, ako je komunistički sustav osuđen u Europi i u Hrvatskoj, simboli toga sustava ne mogu se upotrebljavati u demokratskom društvu. Marijan Pavliček predsjednik HKS-a

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.