HNS optužio Glogoškog da laže: nismo pozivali svoje članove na prosvjed

12.03.2015. 23:17:58

Vođa braniteljskog prosvjeda izjavio je kako ima informaciju da su SDP i HNS pozvali svoje članove da se priključe subotnjem antiprosvjedu Jučerašnju izjavu predsjednika Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Đure Glogoškog da su SDP i HNS pozvali svoje članove da se priključe subotnjem antiprosvjedu demantirali su iz HNS-a. Ova stranka poslala je priopćenje u kojem navodi kako su te tvrdnje neistinite i tendeciozne s ciljem diskreditacije i nanošenja štete HNS-u. Uoči prezentacije rezultata ankete o podršci prosvjedu branitelja, koja se bitno razlikuje od one koju je tijekom vikenda plasirao RTL Đuro Glogoški je jučer upozorio na antiprosvjed najavljen za subotu te je prozvao SDP i HNS rekavši kako su oni organizatori potonjeg. Na to je danas reagirao HNS priopćenjem koje donosimo u cijelosti. "Ovim putem oštro demantiramo tvrdnje iznesene u nekoliko medija u kojima se prenosi izjava Đure Glogoškog da 'ima informaciju da su SDP i HNS pozvali svoje članove da se priključe subotnjem antiprosvjedu te da oni koji nisu željeli hrvatsku državu danas prave nove podjele u narodu'. Navedene tvrdnje su potpuno suprotne istini te ih ocjenjujemo tendencioznima s ciljem diskreditacije i nanošenja štete HNS-u. HNS nikada nije pozivao svoje članove na prosvjede bilo kakve vrste niti je u njima ikada sudjelovao. Smatramo da se problemi ne rješavaju na ulici nego u okviru zakonskih rješenja i u zato predviđenim državnim institucijama. Također, podsjećamo da je iznimno velik broj članova HNS-a aktivno sudjelovao u Domovinskom ratu i doprinio stvaranju slobodne hrvatske države. Napominjemo i da u Predsjedništvu HNS-a sjede ljudi koji su dragovoljci Domovinskog rata te da imaju višestruka vojna odlikovanja i priznanja", piše u priopćenju.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.