HNS se ispričao zbog 'svastike', ali prijeti nam najteža kazna

13.06.2015. 08:57:04

Tijekom utakmice Hrvatska-Italija talijanski novinari su na južnom dijelu poljudskog travnjaka primjetili  višemetarski znak koji svojim izgledom podsjeća na kukasti križ. U poluvremenu utakmice djelatnici stadiona su pokušali popraviti taj dio travnjaka, ali i u drugom poluvremenu taj dio je i dalje svojim izgledom podsjećao na svastiku. Ono što je zabrinjavajuće, osim da su vijest o svastici prenijeli gotovo svi svjetski mediji, je i informacija da su se Talijani žalili Uefi zbog toga, a, podsjetimo, Vatreni su danas igrali pred praznim tribinama upravo zbog sličnih ispada koje Uefa povezuje sa fašizmom. Promptno je izašlo službeno priopćenje hrvatske nogometne organizacije, koja je žestoko osudila ovaj čin i zatražila policijsku istragu: Ispričavamo se svim gledateljima, gostima iz Italije i igračima obje reprezentacije zbog nacističkog simbola na travi Poljuda. Tehnički, radilo se o sredstvu koje je stavljeno na travnjak između 24 i 48 sati prije utakmice, tempirano da se vidi upravo za vrijeme utakmice. U poluvremenu smo to djelomično sanirali, koliko je bilo moguće u kratkom vremenu. O tome smo odmah obavijestili Uefu. Radi se o očiglednoj sabotaži i kriminalnom djelu, koje osuđujemo i tražimo od policije i pravosudnih tijela da otkriju krivca, koji nije osramotio samo hrvatski nogomet, već i državu. Još jednom izražavamo veliko žaljenje i osuđujemo ovakav čin te se ispričavamo gledateljima, gostima i igračima dviju reprezentacija, službeno se oglasio HNS. Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je kratko za talijanski RAI: Imamo probleme s navijačima, oni ne poštuju pravila. Razgovarat ćemo o tome sutra. Jesam li ljutit? Jesam, ljut sam, rekao je. Capture [video width="640" height="480" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/HRT-HNS-se-ispričao-zbog-svastike-ali-prijeti-nam-najteža.mp4"][/video] U pozadini razgovora Marka Šapita i Stipe Pletikose djelatnici Poljuda pokušavaju prikriti kukasti križ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.