Hoće li Kolinda Grabar Kitarović smjeniti generala Lovrića ?

21.05.2015. 07:14:18

Hoće li Kolinda Grabar Kitarović smjeniti generala Lovrića zbog korištenja helikoptera za potrebe Promocije Plus?!

U medijima su osvanule informacije kako je u ožujku 2011. godine Hrvatsko ratno zrakopolovstvo po nalogu načelnika Glavnog stožera Drage Lovrića vršilo besplatni helikopterski prijevoz za potrebe promocije jedne automobilske marke, na relaciji Zagreb – Zabok.

Radilo se o uzvanicima firme Promocija Puls d.o.o. koja se uz promotivne aktivnosti bavi i istraživanjem javnog mnijenja a u objavljenim člancima spominje se da je isti događaj bio u vrijeme najveće popularnosti bivšeg predsjednika Ive Josipovića, a popularnost se dovodi u vezu s odobrenim prijevozom vojnim helikopterima. ZAPOVIJED PROMOCIJA PULS Pitanja koja nam se nameću kao ključna i koja postavljamo javno su slijedeća. Kako je moguće da se nešto ovakvo događa u jednoj uređenoj demokratskoj državi gdje se javni resursi i imovina mogu staviti besplatno u službu privatne firme? Je li ta agencija u svojim „istraživanjima“ javnog mnijenja pogodovala tada Vrhovnom zapovjedniku Ivi Josipoviću? Jesu li za ovu blamažu znali HDZ-ovi ministar obrane Davor Božinović i premijerka Jadranka Kosor? Ako su su znali što su poduzeli da se naplati usluga ili spriječi šteta po javno dobro? Ako nisu znali, zašto nisu znali? Pitanje koje se nameće je što će s ovim informacijama u javnosti napraviti Vrhovna zapovjednica  Kolinda Grabar Kitarović? Hoće li s pozicije načelnika Glavnog stožera smijeniti Dragu Lovrića? Hoće li sadašnji ministar obrane Kotromanović poduzeti korake da se naplati nastali trošak za prijevoz Pulsovih gostiju? Je li bilo još ovakvih situacija gdje se Hrvatsko ratno zrakoplovstvo koristilo za usluge privatnim osobama i firmama? Kada sagledamo sav ovaj šlamperaj u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama jasno nam je zašto ranije nije bilo novaca za nabavku novih zrakoplova. Novci se troše za peglanje javnog imidža, dok piloti lete u „kutijama smrti“, a zračni prostor neka nam štite Italijani. Nevezano za ovu temu: da li Promocija plus,  agencija za istraživanje javnog mnijenja na isti način i kod drugih političkih čimbenika za podizanje rejtinga kompenzira svoje usluge. Želimo obavijestiti hrvatsku javnost da smo u HSP-u na uzorku od 2000 članova proveli istraživanje o sudjelovanju naših članova u „istraživanjima“ javnog mnijenja i da smo dobili odgovore da nitko nikada nije kontaktiran od navedene agencije. Neće nas začuditi ako nakon ovog priopćenja naš rejting kod navedene agencije bude još manji, navodi se u prioćenju Hrvatske stranka prava koje potpisuje predsjednik te stranke Daniel Srb.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.